Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βγαίνει το ζευγάρι τελικού

Τελικό στοχεύουν σήμερα Ηρακλής και Ολυμπιακός

Sportidea

Τελικό στοχεύουν σήμερα Ηρακλής και Ολυμπιακός
Με... φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας, οι τέσσερις μονομάχοι της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, καλούνται σήμερα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να κατακτήσουν μια θέση στο μεγάλο τελικό.

Και οι δύο επαναληπτικοί που πραγματοποιούνται, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού το... τοπίο, δεν ξεκαθάρισε από τις πρώτες αναμετρήσεις. Στο «Καυτατζόγλειο», εκεί όπου θα διεξαχθεί το ένα από τα δύο σημαντικά ματς (18.30, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να επαναλάβει την επιτυχημένη συνταγή του ΟΑΚΑ που του χάρισε ένα μικρό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση, μετά τη νίκη που πήρε κόντρα στο «Γηραιό» με 3-2. Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν πως η αποστολή τους δε θα είναι εύκολη, όμως πιστεύουν, ότι θα καταφέρουν να πανηγυρίσουν την πρόκριση και να βάλουν τα θεμέλια για την επίτευξη του στόχου τους που είναι η κατάκτηση του νταμπλ. Ο Τάκης Λεμονής ζήτησε από τους παίχτες του να πάρουν τη νίκη, έστω και αν «βολεύονται» και με την ισοπαλία. Από την αποστολή αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή ο Οφορίκουε που «έδωσε» τη θέση του στον Αλβες, ενώ κανονικά θα αγωνιστούν οι Βρενετίδης και Γιαννακόπουλος που εξέτισαν την ποινή τους. Απόντες θα είναι οι Ελευθερόπουλος και Χούτος. Στην αντίπερα όχθη, οι παίχτες και ο τεχνικός του «Γηραιού» θεωρούν πως ο δρόμος για τον τελικό, μόνο με... ροδοπέταλα δεν είναι στρωμένος, όμως ευελπιστούν να καταφέρουν να δείξουν το καλό τους «πρόσωπο» και να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα. Από την ομάδα του Ηρακλή, στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δε θα βρίσκονται οι τιμωρημένοι Κυριαζής, Φοφόνκα και Χατζί, όμως οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του φαίνονται αποφασισμένοι να χαρίσουν την πρόκριση στην ομάδα τους.

Στον άλλο σημαντικό δεύτερο ημιτελικό, η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ΑΕΚ υποδέχεται στο γήπεδο της Φιλαδέλφειας την Ξάνθη (16.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Οι δύο ομάδες στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, είχαν αναδειχτεί ισόπαλες με 0-0 με αποτέλεσμα το ματς στην έδρα της «Ενωσης» να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα και για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Παρ' όλα αυτά, ο «Δικέφαλος» θα προσπαθήσει να πάρει για έκτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό χωρίς τον Χιώτη - του οποίου ο αποκλεισμός ήταν προσωπική επιλογή του Φερνάντο Σάντος - αλλά και τους τραυματίες Κασάπη, Πάσιο και Καραγιάννη. Αντίθετα, κανονικά το «παρών» θα δώσουν οι Νικολαΐδης, Λάκης και Ξενίδης που αποθεραπεύτηκαν. Από την άλλη πλευρά, παρά τις απουσίες των Καούνου, Πέτρου, Τεράο (τραυματίες), Ουακίλι και Βάλλα (τιμωρημένοι), οι «ακρίτες» αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του αγώνα και να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό του θεσμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ