Πέμπτη 20 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σβήστηκε το γκράφιτι για τον Θ. Αγγελόπουλο από το ΑΠΘ

Το γκράφιτι του Γιώργου Κόφτη με τη μορφή του Θόδωρου Αγγελόπουλου έξω από την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ δεν υπάρχει πια.

«Πάλι καλά έτυχε προχθές και πέρασα και το χάρηκα για τελευταία φορά. Σήμερα ο τοίχος καθαρός. Αδειος. Οπως ακριβώς προστάζει η αισθητική και η ηθική του ΑΠΘ», σημείωνε ο δημιουργός του την περασμένη βδομάδα.

Η «NEW STAR» επικοινώνησε με τον καλλιτέχνη, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης και εξασφάλισε την άδειά του για να ανατυπώσει την προσωπογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε υψηλής ανάλυσης αρχείο και σε εξαιρετικής ποιότητας χαρτί σε μέγεθος 34x48 και να το διανείμει δωρεάν στο «STUDIO new star art cinema» σε όσους θα ήθελαν να το προμηθευτούν.

«Το εξαιρετικό γκράφιτι μπορεί να μην κοσμεί πλέον τον τοίχο του ΑΠΘ, αλλά μπορεί να στολίζει τοίχους σε κατοικίες, φοιτητικά δωμάτια, σε καφετέριες, σε συλλόγους, σε λέσχες, σε εργοστάσια και σε κάθε τοίχο που μπορεί να κατανοήσει την έννοια της Τέχνης. Ο Αγγελόπουλος ζει μέσα από το έργο του και είναι πάντα μαζί μας», σημειώνει ο ιστορικός κινηματογράφος.

Υπενθυμίζουμε ότι στο «STUDIO» είναι σε εξέλιξη το έτος Αγγελόπουλου, όπου για 13 μήνες προβάλλεται κάθε μήνα μια ταινία του σπουδαίου δημιουργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ