Σάββατο 22 Ιούλη 2023 - Κυριακή 23 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Στήριγμα του λαού οι βουλευτές του KKE, με συνεχείς παρεμβάσεις

Μαζί με τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, στις επάλξεις αυτές τις μέρες βρέθηκαν και οι βουλευτές του Κόμματος με καθημερινή παρουσία στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές όπως και μέσα από παρεμβάσεις προς τους αρμοδίους, μεταφέροντας την αγωνία των κατοίκων και την ανάγκη για την ενίσχυση των μέσων και των δυνάμεων που επιχειρούσαν.

Με το ξέσπασμα της φωτιάς στο Λουτράκι, άμεση ήταν η παρουσία εκεί του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή, ζητώντας επειγόντως να διατεθούν και άλλες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, την προστασία των κατοίκων και των οικισμών της περιοχής.

Αντίστοιχα στο πλάι των κάτοικων του δήμου Σαρωνικού βρέθηκε ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής Ανατολικής Αττικής, μέλος της ΚΕ, τόσο τη μέρα της φωτιάς στον δήμο Σαρωνικού όσο και την επόμενη που οι κάτοικοι μετρούσαν τις πληγές τους. Μετέφερε τις καταγγελίες τους για την ελλιπή πρόληψη και διαβεβαίωσε ότι το Κόμμα θα στηρίξει μέσα κι έξω από τη Βουλή τα δίκαια αιτήματά τους.

Κάθε μέρα, όλη μέρα βρισκόταν στη φλεγόμενη Δυτική Αττική ο βουλευτής της περιοχής Χρήστος Τσοκάνης. Από Δερβενοχώρια, μέχρι Μάνδρα και Ν. Πέραμο, μετέφερε τις εκκλήσεις των κατοίκων για άμεσα μέτρα προστασίας. Αντίστοιχα επισκέφθηκε πυρόπληκτους όπως στον Ν. Πόντο αναδεικνύοντας την καταγγελία τους ότι δεν είχαν πού να μείνουν και επίσημη ενημέρωση από την πολιτεία.

Στη Μάνδρα βρέθηκε επίσης μαζί με τις εθελοντικές ομάδες του Κόμματος ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής.

Τηλεφωνικές παρεμβάσεις στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για την πυρκαγιά στη Δυτική Αττική αλλά και για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με την αποπνικτική ατμόσφαιρα στις περιοχές της Μάνδρας και της Μαγούλας, πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των κατοίκων και των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς της περιοχής. Να κλείσουν οι χώροι δουλειάς και να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι εργαζόμενοι λόγω της αποπνικτικής κατάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ