Τετάρτη 26 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ακατάλληλο το μοναδικό δημοτικό ΚΔΑΠμεΑ

Τη διακοπή λειτουργίας του μοναδικού ΚΔΑΠμεΑ (Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία) του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε η Αντιπεριφέρεια Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καθώς μετά από διενέργεια ελέγχου στο κτίριο από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας κρίθηκε ακατάλληλο τόσο για την ασφάλεια όσο και τους όρους φιλοξενίας των ατόμων.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει το κλείσιμο του ΚΔΑΠμεΑ και τονίζει ότι έτσι έχουν μείνει χωρίς υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής 40 και πλέον ωφελούμενοι.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι κομμουνιστές καθώς και τα σωματεία και οι φορείς του χώρου έχουν πολλαπλά αναδείξει, τόσο με ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις όσο και με αντίστοιχες Ερωτήσεις στη Βουλή, την έλλειψη υποδομών και υπηρεσιών για τους ανθρώπους με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, την ανάγκη για σύγχρονες υποδομές, με κατάλληλο εξοπλισμό και παροχές, ασφαλή κτίρια, προσβάσιμα, με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο δήμος, η Περιφέρεια και οι κρατικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα πολύ νωρίτερα αν είχαν στον σχεδιασμό τους την κάλυψη των αναγκών των πιο ευάλωτων από τους συνανθρώπους μας, αν δεν κινούνταν στη λογική του κόστους - οφέλους. Αυτή η λογική και η πολιτική που τη συνοδεύει αφήνουν σήμερα 40 οικογένειες στην καρδιά της Θεσσαλονίκης δίχως κρίσιμες υπηρεσίες». Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι το γεγονός αυτό «αποτελεί τη χαριστική βολή στην ήδη ανύπαρκτη θερινή απασχόληση, καθώς πολλά κέντρα κλείνουν τους καλοκαιρινούς μήνες».

«Εμείς διεκδικούμε με γνώμονα το σύγχρονο και το αναγκαίο, αυτό που μπορεί να γίνει αν φύγει από τη μέση το κυνήγι του κέρδους που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια κόστος. Δεν υποτασσόμαστε στη λογική του μικρότερου κακού, δεν τους αφήνουμε να παίζουν τις ζωές μας κορόνα - γράμματα. Οι ανάγκες μας θα μπουν μπροστά μόνο αν αυτή η κοινωνία απαλλαχτεί από την εξουσία των λίγων που θησαυρίζουν σε βάρος μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση παλεύει καθημερινά το ΚΚΕ.

Διεκδικούμε την επαναλειτουργία του ΚΔΑΠμεΑ, με όλα τα μέτρα προστασίας. Θέτουμε τον πήχη στο ύψος των σημερινών αναγκών των ανθρώπων με αναπηρίες, ούτε εκατοστό παρακάτω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ