Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου

Με 42 ταινίες, 30 από τις οποίες σε πανελλαδική, διεθνή και παγκόσμια πρεμιέρα, το 8ο Beyond Borders - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελόριζου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα κυρίως και micro διαγωνιστικών τμημάτων.

Από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου, στο Καστελόριζο, νεότεροι και καταξιωμένοι κινηματογραφιστές απ' όλο τον κόσμο σχολιάζουν την πραγματικότητα σε ένα line up ταινιών μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους.

Οι ταινίες του φετινού φεστιβάλ επικεντρώνονται σε θεματικές όπως ο πόλεμος, η προσφυγιά και οι μετακινούμενοι πληθυσμοί, η αποικιοκρατία, το φύλο και η σεξουαλικότητα, η δικαιοσύνη και η έλλειψή της, οι συνθήκες εργασίας, η τεχνολογία και οι προκλήσεις της, η ζωή και ο κόσμος όπως τον ξέραμε κι όπως αλλάζει.

Το Κυρίως Διαγωνιστικό τμήμα ξεκινά τη Δευτέρα 21 Αυγούστου και το micro Διαγωνιστικό την Πέμπτη 24 Αυγούστου, ενώ θα προβληθούν μία σειρά ταινίες και εκτός Διαγωνιστικού. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια (masterclasses), διήμερο Audiovisual Pitching Lab, όπου παρουσιάζονται σε προβολές 12 projects απ' όλο τον κόσμο και παράλληλες παράλληλες πολιτιστικές δράσεις όπως εικαστική έκθεση, βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσικές βραδιές.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.beyondborders.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ