Τρίτη 8 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Προφυλακίστηκε ο 53χρονος που ξυλοκόπησε την σύζυγό του

Προφυλακίστηκε μετά τη χτεσινή απολογία του στην ανακρίτρια ο 53χρονος που ξυλοκόπησε βάναυσα την 43χρονη σύζυγό του αστυνομικό στη Λάρισα και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Η 43χρονη αξιωματικός είχε δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ έγινε γνωστό ότι την υπεράσπιση του 53χρονου ανέλαβε ο δικηγόρος Αλ. Κούγιας. Σύμφωνα με δηλώσεις της κακοποιημένης γυναίκας, το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση και δεν έμενε μαζί για περίπου ενάμιση μήνα.

Τον αποτροπιασμό της για τον άγριο ξυλοδαρμό της 43χρονης από τον σύζυγό της εκφράζει η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας). Οπως σημειώνει, «ασπίδα προστασίας για εμάς και τα παιδιά μας είναι η συλλογική, οργανωμένη πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας».

Τονίζει επίσης για το φαινόμενο της κακοποίησης ότι «είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα της βίας που ζουν οι γυναίκες σήμερα και οι αιτίες τους βρίσκονται στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Αυτή γεννά και τρέφει την γυναικεία ανισοτιμία και τη βία που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της ζωής μας. Πάνω σε αυτό το έδαφος γεννιούνται και αναπαράγονται οι αποκρουστικές ιδέες, αξίες και συμπεριφορές που υποτιμούν την προσωπικότητα και απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα και το παιδί ως "ιδιοκτησία". Σε αυτόν τον βούρκο "ξεφυτρώνουν" οι δράστες - τέρατα, θεριεύει η ενδοοικογενειακή βία, με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά».

Σημειώνει ακόμη ότι «αυτό που επιβεβαιώνεται και από τα αριθμητικά στοιχεία είναι η επιτακτική ανάγκη για συγκεκριμένα μέτρα προστασίας, υποστήριξης, ουσιαστικής βοήθειας των γυναικών που βρίσκονται αντιμέτωπες με βίαιες, παθογόνες διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις, η ανάγκη για ένα εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ, με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ