Τρίτη 8 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αμεσα να γίνουν έλεγχοι και συντηρήσεις στα σχολεία

Μέτρα με αφορμή την πτώση της ψευδοροφής σε σχολείο στον Βαρνάβα ζητούν η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο Σωκράτης»

Η αίθουσα στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα μετά την κατάρρευση της ψευδοροφής
Η αίθουσα στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα μετά την κατάρρευση της ψευδοροφής
Εύλογες αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς προκάλεσε η κατάρρευση ψευδοροφής σε σχολική αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα την περασμένη βδομάδα.

Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», το συγκεκριμένο σχολείο είχε μείνει χωρίς θέρμανση στις αρχές του περασμένου χειμώνα, γιατί, στο πλαίσιο της «ενεργειακής αναβάθμισής» του, ο καυστήρας είχε απομακρυνθεί και δεν είχε παραδοθεί ο καινούριος, με τη δημοτική αρχή να αναβάλλει συνεχώς από βδομάδα σε βδομάδα την παράδοση και εγκατάστασή του. «Στο πλαίσιο της "ενεργειακής αναβάθμισης" του σχολείου επίσης έγιναν και οι εργασίες τοποθέτησης ψευδοροφών στις αίθουσες του σχολείου τον περασμένο χειμώνα και σε λίγους μήνες έπεσε η ψευδοροφή σε μια από αυτές! Σοβαρές ανησυχίες γεννιούνται και από την πρόθεση να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά στη στέγη του σχολείου, χωρίς να έχουν προηγηθεί σοβαρές μελέτες αναφορικά με τη στατικότητα και ασφάλεια του κτιρίου», προσθέτει ο Σύλλογος, υπογραμμίζοντας: «Αυτή είναι η "ενεργειακή αναβάθμιση" που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και δημοτικές αρχές και που για μια ακόμα φορά χρυσοπληρώνει ο λαός και οι εργαζόμενοι, ενώ οι όμιλοι Ενέργειας θησαυρίζουν!».

Ο Σύλλογος απαιτεί: Να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες στο σχολείο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, η δημοτική αρχή να προβεί στον έλεγχο των εργασιών με εξειδικευμένο επιστημονικό κλιμάκιο και να δοθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας και αντίστοιχοι έλεγχοι και συντηρήσεις με απόδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας να γίνουν και στα άλλα σχολεία της περιοχής.

«Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν θύματα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης», δηλώνει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής.

Η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει πως «τα σχολικά κτίρια της Αττικής εκπέμπουν SOS», όπως έχει επισημάνει πολλές φορές και στη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς και καλεί τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων το υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο Εσωτερικών και οι δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καταγγέλλοντας την πολιτική «που μετράει κάθε έργο όχι αν είναι αναγκαίο για την ασφαλή φοίτηση των παιδιών στα σχολεία, αλλά με το αν είναι "ανταποδοτικό", αν είναι "επιλέξιμο" με βάση τις Οδηγίες της ΕΕ», οι γονείς απαιτούν τώρα από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων:

-- Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων.

-- Να γίνουν τόσο οι απαραίτητοι έλεγχοι όσο και οι απαραίτητες συντηρήσεις στα σχολικά κτίρια. Να υπάρξει επιτέλους σχεδιασμός και μέτρα για να υλοποιηθούν οι προσεισμικοί έλεγχοι.

Η Ομοσπονδία Γονέων θυμίζει πως οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων έχουν καταθέσει επανειλημμένως σαφή αιτήματα με ελλείψεις και αναγκαία μέτρα που πρέπει να παρθούν άμεσα και καταγγέλλει πως, από την εικόνα που έχει, «μέχρι αυτή τη στιγμή στα σχολεία πολλών δήμων της Αττικής δεν έχει μπει ούτε πρόκα και τα σχολεία ανοίγουν σε 37 ημέρες!»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ