Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται οι ροές των ξεριζωμένων και ο εγκλωβισμός τους

Συνεχίζονται οι ροές των ξεριζωμένων. Χθες, ιστιοφόρο που μετέφερε 52 μετανάστες προσάραξε στη Φαλκονέρα, στο Μυρτώο πέλαγος. Δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα αλιευτικό έσπευσαν στο σημείο. Οι ξεριζωμένοι περισυνελέγησαν από πλήρωμα σκάφους του ΛΣ και μεταφέρθηκαν στο Λαύριο.

Αλλοι 18 κατατρεγμένοι εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσσου, βορειοανατολικά της Σάμου, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Αλλοι 19 εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης Δ. Καιρίδη στη Χίο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του νησιού σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Στην ίδια ρότα, του εγκλωβισμού των προσφυγικών ροών στα νησιά μας, κινείται και ο νέος υπουργός, πιστός στο δόγμα κυβέρνησης και ΕΕ να αποτελέσουμε τις αποθήκες ψυχών των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συγκρούσεων, στις οποίες αναφανδόν μετέχουν μέχρι τα μπούνια και οι ελληνικές κυβερνήσεις».

Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες και στη δημοτική αρχή, που δεν στηρίζει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να μη γίνει καμία δομή - φυλακή στο νησί, και καταλήγει:

«Την ώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, που το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ συζητούν για βάσεις στα νησιά μας και η τουρκική κυβέρνηση εμμένει στη συνεκμετάλλευση και αποστρατικοποίηση των νησιών μας, και της Χίου, η κυβέρνηση αγκαζέ και πάλι με τη δημοτική αρχή ψάχνουν να βρουν πώς θα περάσει η πολιτική του εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών. Και πάλι θα μας βρουν μπροστά τους, τη συντριπτική πλειοψηφία του χιώτικου λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ