Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»
Παραλίγο ανατροπή με Ιταλία

Το τέταρτο δεκάλεπτο κρατάει η Εθνική ομάδα μπάσκετ από το τελευταίο της ματς για το τουρνουά «Ακρόπολις». Η Ελλάδα ηττήθηκε μεν με σκορ 74-70 από την Ιταλία, το σημαντικό όμως είναι ότι έφτασε μια ανάσα από μια μεγάλη ανατροπή, καθώς από το -14 στο 31' (60-46) έφτασε στο -2 στα 2 δευτερόλεπτα από τη λήξη (72-70), «μένοντας» τελικά από χρόνο ώστε να πάρει και τη νίκη.

Η Εθνική ήταν πίσω στο σκορ πρακτικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, στα πρώτα δύο δεκάλεπτα βέβαια χωρίς να αφήνει την Ιταλία να ξεφύγει πολύ (19-16 στο 10', 35-31 ημίχρονο). Το πράγμα «στράβωσε» στην τρίτη περίοδο, κατά την οποία οι Ιταλοί με επιμέρους 22-15 έφτασαν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα, όπου διατηρήθηκε και σε μεγάλο διάστημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Κάπου στα μισά του ξεκίνησε η ελληνική αντεπίθεση, η οποία οδήγησε στην παρ' ολίγον ανατροπή.

Δεν θα αγωνιστεί με την Εθνική στο Παγκόσμιο ο Αγραβάνης

Στο μεταξύ χθες υπήρξε αρνητική εξέλιξη για την Εθνική σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού, καθώς έγινε γνωστό ότι δεν θα την ενισχύσει στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο ο Δημήτρης Αγραβάνης. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ, ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού «έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής για προσωπικούς λόγους» και «δεν θα είναι μέλος της στον δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ