Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 13 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΓΥΝΑΙΚΑ
Ασπίδα προστασίας η συλλογική δράση, η αλληλεγγύη, η διεκδίκηση

Τα στοιχεία που αποτυπώνει η Εκθεση, αν και αποσπασματικά, αποδεικνύουν αυτό που ήδη τα εργατικά σωματεία, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες γνωρίζουν πέρα από κάθε αμφιβολία: Οσο παραμένει και ενισχύεται το «θερμοκήπιο» της ταξικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, τόσο θα αναπαράγεται η πολύμορφη βία απέναντι στις εργαζόμενες.

Οσο κυριαρχούν η εργασιακή ανασφάλεια, ο φόβος της απόλυσης, το άγχος της επιβίωσης και της κάλυψης βασικών αναγκών, τόσο οι εργαζόμενες θα βρίσκονται ευάλωτες απέναντι στην εργοδοσία και στο κράτος της. Οσο οι ανάγκες και τα δικαιώματα συντρίβονται στις μυλόπετρες του κέρδους, τα φαινόμενα παρενόχλησης θα θεριεύουν και η δικαίωση αυτών που βρίσκουν το θάρρος να τα καταγγείλουν θα σκοντάφτει σε σοβαρά εμπόδια.

Η καταγγελία και καταδίκη της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους δουλειάς, η προστασία των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωπες και αντιμέτωποι με τέτοιες συμπεριφορές, μπορούν και πρέπει να είναι στοιχεία της εργατικής - λαϊκής πάλης, της δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων, του συλλογικού αγώνα.

Καμία εργαζόμενη δεν πρέπει να αναμετριέται μόνη της με την παρενοχλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας και των ανθρώπων της, με την απειλή της απόλυσης, με τον εκβιασμό της μήνυσης για «συκοφαντική δυσφήμηση».

Στη μάχη αυτή, είναι ανάγκη να έχει στο πλευρό της το σωματείο και τους συναδέλφους της, τους συλλόγους γυναικών, κάθε φορέα και άνθρωπο που αναγνωρίζει ότι η πραγματική «ασπίδα προστασίας» από την εργοδοτική βία, σε κάθε μορφή και έκφραση, χτίζεται με τον συλλογικό αγώνα, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ