Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Απότιστα 5.000 στρέμματα καλλιεργειών!

Σε απόγνωση βρίσκονται για άλλη μια χρονιά δεκάδες αγρότες από την περιοχή του Ερμητσίου του νομού Καρδίτσας, καθώς παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα στην άρδευση, με τη στάθμη του Φαρσαλίτη να έχει πέσει κάτω από το όριο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν απότιστα 5.000 στρέμματα με καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και μηδικής.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, τόνισε ότι «το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε φέτος, αλλά επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι αγρότες της περιοχής κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους. Αυξάνεται το κόστος του ποτίσματος και δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία ενέργεια ούτε από την Περιφέρεια ούτε από τους δήμους οι οποίοι εμπλέκονται σ' αυτό το κομμάτι του Φαρσαλίτη».

Με βάση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, η Ομοσπονδία και οι τοπικοί Αγροτικοί Σύλλογοι καλούν τους αγρότες της περιοχής να προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ