Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Συνελήφθη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενος για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος

Ενας αξιωματικός της αστυνομίας συνελήφθη στη Ζάκυνθο τη Δευτέρα, από συναδέλφους του της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος για δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Παράλληλα συνελήφθη και ένας επιχειρηματίας, που κατηγορείται για εκβίαση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός, ως διοικητής Υπηρεσίας (περίπου εδώ και έναν χρόνο), απαιτούσε και έπαιρνε χρηματικά ποσά από καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να μην προχωρά σε ελέγχους στα καταστήματά τους και να μη βεβαιώνονται παραβάσεις.

Οι ίδιες καταγγελίες ανέφεραν ότι ο εν λόγω αστυνομικός, όντας σε συνεργασία με τον άλλο συλληφθέντα, διενεργούσε κατ' εντολή του στοχευμένους ελέγχους στα καταστήματα άλλων επιχειρηματιών του νησιού, τη στιγμή που ο συνεργάτης του χρησιμοποιούσε άλλα άτομα για να τους εκβιάζει.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στο νησί, ζητούνταν συγκεκριμένα ποσά από ιδιοκτήτες καταστημάτων για «προστασία», τα οποία μάλιστα «ανέβαιναν» τους θερινούς μήνες. Στην καταγγελία σε βάρος του αστυνομικού προχώρησε ιδιοκτήτης καταστήματος ο οποίος δεχόταν πίεση για «προστασία».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψη των δύο ατόμων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το ποσό των 4.150 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο νησί φαίνεται να αποτελεί «κοινό μυστικό» η ύπαρξη και δράση ομάδων που πουλάνε «προστασία» σε καταστήματα, με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα μεταξύ τους και εκτεταμένη δράση, που φτάνει ακόμα και σε επεισόδια σε καταστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ