Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Με την τρίτη στον τελικό ο Τεντόγλου

Ο κορυφαίος άλτης θα διεκδικήσει σήμερα την πρωτιά στο μήκος | Στα ημιτελικά των 200 μ. θα βρεθεί η Εμμανουηλίδου

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του θα έχει ο Μίλτος Τεντόγλου στον σημερινό τελικό του μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος, έστω και με περισσότερο άγχος από το αναμενόμενο, πέρασε από τα χθεσινά προκριματικά με καλύτερο άλμα στα 8,25 μ., που το πέτυχε στην τρίτη του προσπάθεια. Πριν απ' αυτό ο Ελληνας άλτης είχε ένα άκυρο στο ξεκίνημα της προσπάθειά του, ενώ στο δεύτερο ήταν πιο επιφυλακτικός και πάτησε αρκετά πίσω από τη βαλβίδα, με αποτέλεσμα να φτάσει μόλις στα 7,95 μ.

Η επίδοση του Τεντόγλου αποτελεί την τρίτη καλύτερη της 12άδας του τελικού, μετά το σπουδαίο 8,54 μ. του Τζαμαϊκανού Πίνοκ, καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, και τα 8,34 μ. του παγκόσμιου πρωταθλητή, Κινέζου Γουάνγκ, ο οποίος δείχνει και φέτος σε καλή κατάσταση. Ετσι, ο σημερινός τελικός αναμένεται να έχει έντονο συναγωνισμό για τις θέσεις του βάθρου.

Στα σπριντ, σε σημαντική επιτυχία έφτασε η Πολυνίκη Εμαουηλίδου στα 200 μ., η οποία στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Η νεαρή αθλήτρια τερμάτισε 4η στην προκριματική της σειρά με χρόνο 23.00, που αποδείχθηκε ικανός να της δώσει την πρόκριση και να την στείλει ανάμεσα στις κορυφαίες του αγωνίσματος.

Στην τρίτη του προσπάθεια ο Τεντόγλου βρήκε το άλμα που τον έστειλε στον τελικό του μήκους

Eurokinissi

Στην τρίτη του προσπάθεια ο Τεντόγλου βρήκε το άλμα που τον έστειλε στον τελικό του μήκους
Οσο για τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές της χθεσινής μέρας, ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ έμεινε μακριά από τις καλές φετινές επιδόσεις του και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Στα προκριματικά ο νεαρός άλτης είχε τρία άκυρα στα 5,35 μ., από όπου ξεκίνησε τις προσπάθειές του.

Αρκετά κάτω από τις δυνατότητές της βρέθηκε και η Ελίνα Τζέγκο στα προκριματικά του ακοντισμού, με καλύτερη βολή τη δεύτερή της στα 54,27 μ., έμεινε έτσι στα χαμηλά και αποκλείστηκε από τον τελικό. Είχε ξεκινήσει με 53,70 μ., ενώ βγήκε άκυρη η τρίτη της προσπάθεια, που δεν πήγε όπως ήθελε.

Τέλος, στη σφυροβολία των γυναικών η Σταματία Σκαρβέλη δεν τα κατάφερε και με καλύτερη βολή στα 67,53 μ. έμεινε στη 12η θέση του προκριματικού της γκρουπ.

Δεύτερη ευκαιρία για την Ντρισμπιώτη

Εκτός των προσπαθειών του Τεντόγλου στον τελικό του μήκους και της Εμμανουηλίδου στα ημιτελικά των 200 μ., το σημερινό πρόγραμμα στρέφει το ενδιαφέρον στα αγωνίσματα του βάδην για δεύτερη φορά στη διοργάνωση. Στα 35 χλμ., η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, μετά την εμφάνισή της στα 20 χλμ. (15η θέση) έχει στόχο τουλάχιστον την επανάληψη της περσινής επιτυχίας της στο Ορεγκον, όπου είχε βρεθεί 4η. Στο ίδιο αγώνισμα, για την καλύτερη δυνατή θέση θα παλέψει η Αντιγόνη Φιλιτσάκου, που στα 20 χλμ. τερμάτισε στην 38η θέση.

Τέλος, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, έχοντας βελτιώσει την καλύτερη φετινή του επίδοση στα 20 χλμ., όπου τερμάτισε στην 38η θέση, θα επιδιώξει το κάτι παραπάνω στη συμμετοχή του στα 35 χλμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ