Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Ζητά περισσότερους και πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων

Κάλεσμα στις καθαρίστριες, στους συλλόγους γονέων, στους εκπαιδευτικούς, στα σωματεία, να μην επιτρέψουν να λειτουργούν τα σχολεία χωρίς τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Εορδαίας, με αφορμή τον αριθμό καθαριστριών που προβλέπεται να απασχοληθούν και φέτος στην καθαριότητα των σχολείων.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «παρόλο που τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν για τον δήμο Εορδαίας, από το υπουργείο Εσωτερικών εγκρίθηκε ο μέγιστος αριθμός ανθρωποωρών (!) ημερήσιας απασχόλησης, που ανέρχεται στις 197, και μέγιστος αριθμός προσλαμβανόμενων, 66, σε θέσεις προσωπικού μερικής ή και πλήρους απασχόλησης, πολύ πίσω από τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων. Να προσθέσουμε ότι από φέτος θα λειτουργούν και τα σχολεία διευρυμένου ωραρίου (π.χ. 3ο Δημοτικό), μέχρι τις 5.30 μ.μ., που έρχονται να προστεθούν σε αυτά της 2ης ευκαιρίας (π.χ. 2ο ΕΠΑΛ)».

Η πρόσληψη των παραπάνω καθαριστριών, σημειώνει, αποφασίστηκε από τη διοίκηση και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο δήμος λοιπόν αποφάσισε προσλήψεις για 11 θέσεις πλήρους απασχόλησης (6,5 ώρες ημερησίως) και 55 θέσεις μερικής απασχόλησης. Η διαφορά που προκύπτει μέχρι τις 291,5 ώρες θα καλυφθεί με ιδίους πόρους από τον προϋπολογισμό του δήμου. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή δουλειά μειώθηκε, λόγω συνταξιοδοτήσεων, από 15 σε 12.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διαφώνησε με τις προσλήψεις μερικής απασχόλησης (τετράωρες - μισή δουλειά, μισή ζωή, μερική καθαριότητα), καθώς και με τον αριθμό των προσλήψεων. Ανέδειξε ότι χρειάζονται πολύ περισσότερες για να καλυφθούν οι ανάγκες σε καθαριότητα, με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

«Είναι απαράδεκτο, απάνθρωπο και εκμεταλλευτικό το σύστημα πρόσληψης καθαριστριών με τη μέθοδο των "ανθρωποωρών" ενώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Εμπόδιο μπαίνει το γεγονός ότι όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) και οι δημοτικές αρχές αντιμετωπίζουν τις συγκεκριμένες εργαζόμενες και τα παιδιά μας ως κόστος», σημειώνει.

Και απαιτεί: Μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μπορούν οι καθαρίστριες να βρίσκονται στα σχολεία από το πρωί, με την έναρξη των μαθημάτων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η μισθοδοσία να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μη γίνεται η πρόσληψη από ιδίους πόρους. Αύξηση της χρηματοδότησης στους δήμους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ