Τρίτη 29 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΑΒΑΗ
Εκκενώθηκαν περιοχές λόγω νέας πυρκαγιάς

Νέα δασική πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) στη Χαβάη, με τις αρχές να δίνουν εντολή εκκένωσης περιοχών στο βορειοδυτικό άκρο της νήσου Μάουι, καθώς απειλούνται σπίτια.

Η εντολή εκκένωσης αφορά την περιοχή Καανάπαλι, βόρεια της Λαχάινα, η οποία πριν δυόμισι βδομάδες αντιμετώπισε έναν πρωτοφανή πύρινο εφιάλτη.

Οι αρχές επικρίθηκαν έντονα για τους χειρισμούς τους στην πολύνεκρη πυρκαγιά που έκανε στάχτη τη Λαχάινα και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 115 ανθρώπους. Εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Προχθές οι αρχές της Πολιτείας της Χαβάης έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα 388 αγνοουμένων, ενώ την περασμένη Τρίτη έκαναν λόγο για 1.100 αγνοούμενους, με βάση κατάλογο που καταρτίστηκε από το FBI.

Στο μεταξύ, στην Ιταλία σειρά πυρκαγιών έχει ξεσπάσει στη Σικελία.

Κλειστό παρέμεινε μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής το αεροδρόμιο της πόλης Τράπανι, καθώς πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή δίπλα στους διαδρόμους απογείωσης. Με τη συμβολή και ελικοπτέρων του ιταλικού στρατού έγινε δυνατή η επαναλειτουργία του αεροδρομίου.

Στην περιοχή Σκοπέλο, έξω από την πόλη Τράπανι, ξενοδοχείο απειλήθηκε από τις φλόγες και περίπου 40 τουρίστες απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης.

Κοντά στο όρος Κόφανο, δεκάδες παραθεριστές προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ