Παρασκευή 12 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αξιόμαχος αγώνας

Κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας μετά και την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας να συναντηθεί με τους εκπροσώπους τους.

Οι παραγωγοί είχαν ζητήσει να συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Β. Αργύρη και στη συνέχεια θα συσκέπτονταν για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Αφού ο Β. Αργύρης αρνήθηκε τη συνάντηση, αναμένεται σήμερα το πρωί οι βαμβακοπαραγωγοί που παραμένουν στη γέφυρα του Αξιού να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, θα επιχειρήσουν να κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους προς τη Θεσσαλονίκη, παρόλο που ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις - επτά διμοιρίες των ΜΑΤ - έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να εμποδίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Χτες οι παραγωγοί των νομών Θεσσαλονίκης και Πέλλας που έχουν συγκεντρώσει πάνω από 500 τρακτέρ στη γέφυρα του Αξιού απέκλεισαν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ το δρόμο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Βέροια και την Εδεσσα.

Το μπλόκο των αγροτών στη γέφυρα Αξιού επισκέφθηκαν χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Ρόκκος και ο υποψήφιος νομάρχης Πέλλας Αλέκος Ουγκρίνος. Οπως δήλωσαν, συμπαραστέκονται με όλες τις δυνάμεις τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, πιστεύοντας ότι ο αγώνας τους αφορά όλο το λαό, καθώς η επιβίωση της αγροτιάς είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Σημείωσαν ότι οι μαζικές και μακροχρόνιες κινητοποιήσεις της αγροτιάς είναι η καλύτερη απάντηση στις υβριστικές επιθέσεις λάσπης από μέρους της κυβέρνησης. Τέλος, αφού συνομίλησαν με τους βαμαβακοπαραγωγούς, τόνισαν πως τώρα αποδείχνεται ότι η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ με τους αντιαγροτικούς κανονισμούς, τις ποσοστώσεις και τους περιορισμούς, καθώς και τις εξευτελιστικές τιμές, οδηγεί σε αφανισμό τη μικρή και μεσαία αγροτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ