Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Ηλίας Ανδριόπουλος στο Ηρώδειο

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, θα συναντήσει το κοινό που αγάπησε τα τραγούδια και τη μουσική του και θα ταξιδέψει μαζί του σε μια συναυλία με τίτλο: «Ταξίδι στον Ηχο και το Χρόνο», που θα γίνει στο Ηρώδειο την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Ενα υπέροχο μουσικό ταξίδι με «στάσεις» σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές αυτής της πενηντάχρονης πορείας του σπουδαίου συνθέτη.

Από τους πρώτους εμβληματικούς και καταξιωμένους στον χρόνο κύκλους τραγουδιών, «Γράμματα στον Μακρυγιάννη» 1979 (στίχοι Μ. Ελευθερίου, Μιχ. Μπουρμπούλη), και «Λαϊκά Προάστια» 1980 (στίχοι Μ. Μπουρμπούλη), τους «Προσανατολισμούς» του Οδυσσέα Ελύτη, «Ωδαί» του Ανδρέα Κάλβου, «Αργοναύτες» σε ποίηση Γ. Σεφέρη, Ν. Γκάτσου, Μ. Ελευθερίου, «Εαρινά Τραγούδια», μουσική για αρχαίο δράμα κ.ά.

Μπήκε στη μεγάλη ποίηση και στον ποιητικό στίχο με τα δικά του μουσικά φορτία, διαμορφώνοντας την προσωπική μουσική του γλώσσα, ενώ άντλησε με υψηλή αισθητική και απαράμιλλη καλλιτεχνική ευγένεια, ήχους από τους θησαυρούς της ελληνικής μουσικής παράδοσης, συστήνοντας ένα άρτιο και διαχρονικό μουσικό έργο, που επιμένει να αντιστέκεται στην ευτέλεια και να δείχνει τον δρόμο για μία σύγχρονη, ελληνική λαϊκή τέχνη.

Ερμηνεύουν οι: Μανώλης Μητσιάς, Νατάσσα Μποφίλιου, Παυλίνα Βουλγαράκη. Συμμετέχει η χορωδία «Μελωδοί».

Ποιήματα θα διαβάσει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr, στο τηλ: 210.7234.567 και στο εκδοτήριο (Πανεπιστημίου 39).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ