Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2023
Το πρώτο βήμα για οκτάδα ψάχνει η Εθνική

Τις ελπίδες πρόκρισης καθορίζει η σημερινή αναμέτρηση με τη Λιθουανία στη φάση των «16»

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ της Ασίας θέλει να κάνει σήμερα η Εθνική ανδρών, η οποία κοντράρεται στη Μανίλα με τη Λιθουανία (15.40, ΕΡΤ1/Novasports Start) στην πρεμιέρα του νέου ομίλου που έχει δημιουργηθεί στη φάση των «16». Σε αυτόν συμμετέχουν ακόμα οι ΗΠΑ (πρώτες και αήττητες στον όμιλο της Εθνικής) και το Μαυροβούνιο, με τις ομάδες όμως του ίδιου ομίλου (π.χ. Ελλάδα - ΗΠΑ) να μην κοντράρονται μεταξύ τους ξανά. Στον νέο όμιλο οι ομάδες μεταφέρουν τη βαθμολογία από τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, ενώ την πρόκριση θα πάρουν οι δύο πρώτοι του ομίλου.

Με νίκη μένει... ζωντανή

Στη συγκεκριμένη φάση πρακτικά την πρόκριση για την Εθνική θα κρίνουν οι κόντρες με Λιθουανία και Μαυροβούνιο, με την ελληνική ομάδα να θέλει νίκη και στα δύο ματς. Η Ελλάδα καλείται να μπει με το ...καλημέρα στα δύσκολα αφού θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία, που μαζί με τις ΗΠΑ κατέχουν τον τίτλο των αήττητων του ομίλου έχοντας το απόλυτο 3-0 από την πρώτη φάση. Με τον αγώνα να θεωρείται καθοριστικός για την Ελλάδα αφού με νίκη διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δ. Ιτούδης, παρά το δύσκολο της νέας αποστολής εξέφρασε την αισιοδοξία για την εικόνα των διεθνών στο κρίσιμο παιχνίδι. Ωστόσο επισήμανε την ανάγκη για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, που «δεν τα συγχωρεί», όπως είπε. Ο Ελληνας κόουτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.

  • Η βαθμολογία του ομίλου: ΗΠΑ 3-0, Λιθουανία 3-0, Μαυροβούνιο 2-1, ΕΛΛΑΔΑ 2-1.
  • Αλλα σημερινά παιχνίδια: 11.00 Σερβία - Ιταλία (NS5), 11.30 Γεωργία - Γερμανία (NS4), 11.40 ΗΠΑ - Μαυροβούνιο, 12.45 Ισπανία - Λετονία (NS Start), 15.00 Δομινικανή Δημοκρατία - Πουέρτο Ρίκο (NS5), 15.10 Σλοβενία - Αυστραλία (NS4), 16.30 Καναδάς - Βραζιλία (NS6).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ