Παρασκευή 12 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
«Πυγμαχούν» τα συναισθήματα

Σαν... ριγκ αισθάνονται αυτές τις μέρες οι «κιτρινόμαυροι», αφού τα συναισθήματά τους είναι ανάμεικτα και αλληλοσυγκρουόμενα. Από τη μια, ικανοποίηση και αισιοδοξία, από την άλλη, προβληματισμός και ανησυχία.... πυγμαχούν μεταξύ τους. Η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στους δύο στόχους της, πρωτάθλημα (μετά από 8 χρόνια) και κύπελλο (2 χρόνια) κοινώς «νταμπλ» (24 χρόνια). Φυσικά λοιπόν, άπαντες είναι ευχαριστημένοι και ελπίζουν για το καλύτερο. Ποντάρουν στη θέληση και τις ικανότητες παιχτών και τεχνικής ηγεσίας αλλά και στο καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Από την άλλη όμως, η όχι θετική εικόνα στα τελευταία παιχνίδια, με κύριες αιτίες την κούραση και τους τραυματισμούς, δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό ενόψει της τελικής ευθείας.

Για το «Δικέφαλο» όλη η χρονιά παίζεται σε μια βδομάδα. Στις 20 του μήνα αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ, στα πλαίσια του πρωταθλήματος, το συνδιεκδικητή της Ολυμπιακό και αν δε χάσει «σφιχταγκαλιάζει» τον τίτλο. Μια βδομάδα αργότερα, στο ίδιο γήπεδο, με τον ίδιο αντίπαλο, θα διεκδικήσει το κύπελλο. Οπως ανέφερε χτες ο βοηθός του Σάντος, Γιάσμικο Βέλιτς: «Στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό θα κριθούν πολλά. Στο πρωτάθλημα είναι κάτι σαν το ματς της χρονιάς. Εμείς πρέπει να προσέξουμε όλα τα παιχνίδια όμως. Στο κύπελλο θα είναι ένας αγώνας και κάποιος θα χάσει».

Ο Σάντος (περισσότερο απ' όλους) γνωρίζει όλα τα παραπάνω - ίσως και άλλα - και ήδη έχει ξεκινήσει μια διττή προσπάθεια. Αφ' ενός, ν' αποφορτίσει την ψυχολογική πίεση των παιχτών του και, αφ' ετέρου, να τους προετοιμάσει, πνευματικά και σωματικά, για το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Γιατί οι προπορευόμενοι, ούτε για αστείο, δε σκέφτονται να μην πάρουν τους τρεις βαθμούς την Κυριακή, ώστε να πάνε στο ντέρμπι με ψυχολογικό και βαθμολογικό... αέρα. Και σ' αυτό το παιχνίδι πάντως οι «κιτρινόμαυροι» βαδίζουν με προβλήματα. Σίγουρα θ' απουσιάσει ο Μαλαδένης (θλάση προσαγωγών). Αμφίβολος είναι ο Ξενίδης (ενοχλήσεις στον πλάγιο σύνδεσμο), ενώ πρόβλημα έχει και ο Ιβιτς (κάκωση μεταταρσίου στο χέρι). Ευχάριστα πάντως είναι τα νέα για τον Κασάπη που προπονήθηκε χτες κανονικά και μάλλον θα είναι έτοιμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ