Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΩΤΟ

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΛΕΣΑΣ γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1949. Στην Αθήνα εργάστηκε στο Τμήμα Πρασίνου στον δήμο Βύρωνα. Κατά τη δεκαετία του '90 διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Υπερασπίστηκε τις θέσεις του ΚΚΕ, του οποίου υπήρξε μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του. Για το ετήσιο μνημόσυνό του οι κόρες του Αναστασία και Εριφύλη προσφέρουν στο κόμμα του, το ΚΚΕ, 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

***

Στις 3 Σεπτέμβρη «έφυγε» από τη ζωή η ΑΘΗΝΑ ΦΑΡΑΚΛΟΥ. Στη μνήμη της ο γιος της Γιάννης Γερ. Φαρακλός προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Παλικής, 500 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή και φίλου του Κόμματος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ, που γεννήθηκε στις 21/5/1934 και απεβίωσε στις 20/7/2023. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ. Η σύζυγος Εφη Πασχαλίδου και οι κόρες του Ελένη και Ελισσάβετ προσφέρουν στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αμπελοκήπων.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 3 χρόνια από τις 12 Αυγούστου του 2020 που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μου σύζυγος και συντρόφισσα ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ, χτυπημένη από τον καρκίνο. Στη μνήμη της προσφέρω στο Κόμμα 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Εδεσσας.

Μιχάλης Φουνταλής

***

ΦΩΤΟ

Σύντροφοι και φίλοι από το χωριό Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας στη μνήμη του φίλου και συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΕΞΑΚΗ προσφέρουν στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ανατολικού Αγρινίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης φίλης και συναγωνίστριας ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗ - ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ, που «έφυγε» τόσο ξαφνικά από κοντά μας, προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Σαρωνικού για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
Σοφία Αμοιρίδου

***

Ο σ. Ανδρεαδάκης Δημήτριος, από τα Κονταίικα της Σάμου, κάτοικος Καρύστου Εύβοιας, στη μνήμη του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ, από τον Κάλαμο Ικαρίας, προσφέρει 20 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Καρύστου.

***

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΥ - ΛΑΓΩΝΙΚΑ τα παιδιά της Γιάννης, Ελένη, Δημήτρης και τα εγγόνια Μαρία και Κώστας προσφέρουν μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

  • Στη μνήμη της αγαπημένης μου θείας ΜΑΡΙΑΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΥ - ΛΑΓΩΝΙΚΑ προσφέρω, μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών, 200 ευρώ στο ΚΚΕ που σε όλη τη ζωή στήριζε με κάθε τρόπο.

Γιάννης Μαγγανάς

  • Στη μνήμη ΜΑΡΙΑΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΥ - ΛΑΓΩΝΙΚΑ ο ανιψιός Μαγγανάς Αναστάσιος προσφέρει, μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.
  • Στη μνήμη ΜΑΡΙΑΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΥ - ΛΑΓΩΝΙΚΑ η οικογένεια Αλυφαντή προσφέρει μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Μέλη του Παραρτήματος Πρέβεζας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ προσφέρουν στη μνήμη του ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΗ (ΤΑΚΗ) το ποσό των 50 ευρώ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Πρέβεζας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΚΑΤΙΝΑΣ ΡΟΓΚΑΚΟΥ - ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ, που αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 40 μέρες από τον θάνατό της, η αδερφή της Γεωργία και οι ανιψιές της Ελενα και Κατερίνα προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, 150 ευρώ. Η Κατίνα Ρογκάκου - Αλεποπούλου γεννήθηκε στα Κόκκινα Λουριά Λακωνίας. Υπήρξε αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και φυλακίστηκε 2 χρόνια στο Γύθειο για τη δράση της.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΣΟΦΙΑΣ ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ του Ευαγγέλου, πιστής οπαδού του ΚΚΕ, συζύγου του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Νίκου Βατούγιου του Αλέξανδρου, που στις 6 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα που «έφυγε», προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΑΑΑ της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
Αγγελική, Νικολέτα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των σημαντικών επιστημόνων και αγωνιστών ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΑΚΩΒΙΔΗ και ΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥΛΗ, που την ανιδιοτελή στάση τους την αγάπησε ο λαός και την μίσησε ο ταξικός αντίπαλος, προσφέρω στην ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ 30 ευρώ. Να φύγουν οι βάσεις των φονιάδων. Οι ιμπεριαλιστές έχουν ημερομηνία λήξης η οποία κοντοζυγώνει. Οι λαοί θα έχουν τον τελευταίο λόγο για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση.

Κώστας Βεζδρεβάνης

***

ΦΩΤΟ

«Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό, αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ' τα ξένα βήματα, αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο, αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο» («Ρωμιοσύνη»). Αφιερωμένο στον πατέρα μας, ΜΙΧΑΛΗ ΛΑΜΠΑΔΟΧΥΤΟ, που σε όλη τη ζωή του αγωνίστηκε χωρίς συμβιβασμούς, υποχωρήσεις και δεν βολευόταν παρά μόνο στο δίκιο. Με αγάπη και θαυμασμό στον δρόμο που εσύ χάραζες.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου η οικογένειά του προσφέρει για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ.

Η σύζυγος Δέσποινα, τα παιδιά σου Γιάννης, Κωνσταντίνα, Μικές, Πόλυ, Μανώλης

***

ΦΩΤΟ 5

Στις 20 Σεπτέμβρη 2018 «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ. Στοργική κι ακούραστη, άνθρωπος του χρέους και της προσφοράς. Στάθηκε δίπλα στους πολλούς και δύσκολους αγώνες που έδωσαν τα αδέλφια της ΜΑΝΩΛΗΣ, ΜΑΝΟΥΣΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ και ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ, την περίοδο του ένοπλου αγώνα, μέσα από τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Πιστή στα ιδανικά του Κόμματος, στηρίζοντάς το με κάθε μέσο. Σύντροφος και συνοδοιπόρος της ζωής της ο καθημερινός «Ριζοσπάστης». Στη μνήμη της η οικογένεια του Κώστα Καλιγιαννίδη προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της γλυκιάς ΚΟΥΛΑΣ ΜΠΕΛΛΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

Αλέκα Γιαννούση


ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ
ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΜΠΑΔΟΧΥΤΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΜΠΑΔΟΧΥΤΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ

ΚΑΤΙΝΑ ΡΟΓΚΑΚΟΥ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΙΝΑ ΡΟΓΚΑΚΟΥ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΛΕΣΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΛΕΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΤΑΠΡΑΝΤΖΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΤΑΠΡΑΝΤΖΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

ΚΟΥΛΑ ΜΠΕΛΛΟΥ
ΚΟΥΛΑ ΜΠΕΛΛΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ