Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Νέες απεργιακές αποφάσεις ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα

Την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη η μεγάλη σύσκεψη στη Δραπετσώνα | Αντίστοιχες πρωτοβουλίες και σε άλλες πόλεις

Το μέτωπό τους απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση δυναμώνουν μέρα με τη μέρα τα συνδικάτα όλης της χώρας. Αναδεικνύοντας το περιεχόμενο των νομοθετικών ρυθμίσεων, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις διατάξεις που επεκτείνουν την «ευελιξία» και ποινικοποιούν την απεργία, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα κινούνται στην κατεύθυνση του συντονισμού της αγωνιστικής τους δράσης, απαιτώντας το νέο έκτρωμα να μην κατατεθεί στη Βουλή.

Δυναμώνει το απεργιακό μέτωπο

Ηδη μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις παίρνουν απεργιακές αποφάσεις, με ανοιχτή ημερομηνία, προκειμένου η αντεργατική επέλαση να πάρει την απάντηση που πρέπει.

Μέχρι στιγμής τέτοιες αποφάσεις έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Λάρισας, Αρτας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Ανάλογες προτάσεις κάνουν οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Συσκέψεις οργάνωσης της μάχης και συντονισμού

Αλλωστε, για την οργάνωση και τον συντονισμό της πάλης, σε συσκέψεις προχωρούν συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, δίνοντας ταυτόχρονα και τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων για το πραγματικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Για τη δουλειά «ήλιο με ήλιο» 13 ώρες τη μέρα ως αποτέλεσμα της πολλαπλής απασχόλησης, για τις συμβάσεις «κατά παραγγελία» και «μηδενικών ωρών», την περαιτέρω ποινικοποίηση της απεργίας κ.λπ. Για όλα εκείνα δηλαδή που παραγγέλνουν οι βιομήχανοι και οι άλλοι εργοδότες, προκειμένου να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Στην Αθήνα, μεγάλη σύσκεψη συνδικάτων θα γίνει την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο μεγάλο θέατρο του Πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας (είσοδος από υδατόπυργο). Στη σύσκεψη καλούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία της Αττικής, διαμηνύοντας ότι «το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου».«Να στείλουμε στον αγύριστο τα αντεργατικά τους σχέδια, για να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!», είναι το σύνθημα που απευθύνουν στους εργαζόμενους.

Το κάλεσμα στη σύσκεψη υπογράφουν: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Ομοσπονδία Φαρμάκου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Αττικής, Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Σε άλλες περιοχές

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο καλεί τα εργατικά σωματεία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη, 7 μ.μ., στα γραφεία του.

Στην Εύβοια, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα. Σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων αποφασίστηκε να γίνει και στο Αλιβέρι.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο καλεί τα σωματεία της πόλης σε σύσκεψη την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεών του.

Στη Σάμο, το Εργατικό Κέντρο καλεί σωματεία και φορείς σε σύσκεψη την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην έδρα του στο Βαθύ.

Στην Κρήτη: Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη συντονισμού δράσης των εργατικών σωματείων και φορέων της πόλης την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Την ίδια μέρα και ώρα θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, στα Εργατικά Κέντρα των δύο πόλεων.

Στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο καλεί τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε σύσκεψη στα γραφεία του τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ.

Στη Μεσσηνία

Να πραγματοποιηθεί πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους του νομού για το νομοσχέδιο - τερατούργημα της κυβέρνησης αποφάσισαν εργατικά σωματεία της Μεσσηνίας σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν. Παράλληλα καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (7 μ.μ.), ως μια πρώτη απάντηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεβάζουν «στροφές», συντονίζουν και κλιμακώνουν την πάλη για μισθούς και δικαιώματα (2024-09-13 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι απεργιακές αποφάσεις, φουντώνουν οι μαζικές αγωνιστικές διεργασίες (2024-02-02 00:00:00.0)
Σήμερα η μεγάλη σύσκεψη, την Παρασκευή συλλαλητήριο στην Αθήνα (2023-09-13 00:00:00.0)
Συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις (2015-10-13 00:00:00.0)
Να συζητηθεί παντού το κάλεσμα για συμμετοχή (2014-09-12 00:00:00.0)
Υπόθεση των εργαζομένων η επιτυχία της (2005-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ