Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EURO 2024 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Αντέδρασε και ελπίζει η Εθνική

Eurokinissi

Βγάζοντας αντίδραση μετά τη βαριά εκτός έδρας ήττα από την Ολλανδία (3-0), η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 με τη νίκη της με 5-0 επί του Γιβραλτάρ στην «OPAP Arena» για την 5η αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνεχίζει να μοιράζεται την προνομιούχο 2η θέση του ομίλου μαζί με την Ολλανδία (η Γαλλία έχει ήδη «κλειδώσει» το ένα εισιτήριο) και πλέον οι επόμενες δύο υποχρεώσεις, με αντιπάλους την Ιρλανδία εκτός και την Ολλανδία εντός έδρας, τον Οκτώβρη, αναμένονται καθοριστικές για τον στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση, στα γήπεδα της Γερμανίας.

Κόντρα στον αδύναμο κρίκο του ομίλου, η Εθνική, με αρκετές αλλαγές (είτε αναγκαστικές είτε για λόγους τακτικής) στη σύνθεσή της σε σχέση με τον αγώνα στο Αϊντχόβεν, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο τελικό 5-0 με σκόρερ τους Πέλκα (9'), Μαυροπάνο (23', 83') και Μασούρα (70', 90+1').

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα (84' Χατζηγιοβάννης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68' Παπανικολάου), Πέλκας (84' Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Φούντας (68' Ιωαννίδης), Μασούρας, Παυλίδης (68' Γιακουμάκης).

Γιβραλτάρ: Kόλεϊνγκ, Χάρτμαν (84' Χασάν), Μπρίτο, Τσιπολίνα, Μουελί (90' Σάντος), Τζόλεϊ, Πόζο (90' Κασιάρο), Σάρτζεντ, Ρόναν, Γουόκερ, Ντε Μπαρ.

  • Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ολλανδία έφτασε σε πολύτιμη εκτός έδρας νίκη 2-1 επί της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο.
  • Η βαθμολογία: Γαλλία (5 αγώνες) 15, Ολλανδία (4 αγ.) 9, ΕΛΛΑΔΑ (5 αγ.) 9, Ιρλανδία (5 αγ.) 3, Γιβραλτάρ (5 αγ.) 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ