Κυριακή 14 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Αυταρχισμός και τρομοκρατία

Το άγρυπνο μάτι της εξουσίας βρίσκεται παντού. Οχι βεβαίως εκεί που η άρχουσα τάξη επεξεργάζεται το πώς θα υλοποιεί τα δικά της συμφέροντα σε βάρος του λαού και των δικαιωμάτων του. Εκεί υπάρχει η ίδια η εξουσία. Αλλά εκεί που η εργατική τάξη προσπαθεί να σχεδιάσει την οργάνωση της δικής της πάλης για τα δικά της συμφέροντα, εκεί και το μάτι και τ' αυτί της εξουσίας. Ετσι, το όργανο της Ασφάλειας συνελήφθη σε «διατεταγμένη υπηρεσία» την Τετάρτη το πρωί, μέσα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, για την παρακολούθηση απεργιακής συνέλευσης. Τον ασφαλίτη εντόπισαν οι απεργοί, που έπαιρναν μέρος στη συνέλευση του σωματείου των αποκλειστικών νοσοκόμων.

Το περιστατικό, που δεν είναι μεμονωμένο, αποκαλύπτει πως η κρατική τρομοκρατία ενισχύεται ποικιλοτρόπως, για να αντιμετωπίσει το λαϊκό κίνημα. Αλήθεια, τι φοβάται μια κυβέρνηση, που δεν παύει να προπαγανδίζει ότι ο λαός τής έδωσε τη διακυβέρνηση της χώρας με την ψήφο του, απ' αυτόν το λαό; Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η ένταση της αστυνομοκρατίας, της παρακολούθησης, της τρομοκρατίας των κρατικών οργάνων καταστολής, από το φόβο που διακατέχεται η εξουσία λόγω της δράσης των εργατών.

Εδώ, για μια φορά ακόμη, αποκαλύπτεται πως η αντιλαϊκή πολιτική χωρίς αυταρχισμό και καταστολή δεν μπορεί να επιβληθεί. Μόνο που έχουν γνώση και δύναμη, όταν το συνειδητοποιήσουν οι φύλακες, για να καταστήσουν ανενεργές αυτές τις επιλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ