Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
Ενας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου

Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής αφιερωμένο στην Αλκη Ζέη

Με τίτλο «Ενας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα του 2023» ξεκίνησε χτες το Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής στην πόλη, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Αλκης Ζέη και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Το κοινό για 15 μέρες θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο στον χώρο της «Ιχθυόσκαλας» 10 καλλιτέχνες να δημιουργούν τα έργα τους, τα οποία με την ολοκλήρωση του Συμποσίου θα μείνουν στην πόλη, κοσμώντας δημόσιους χώρους και δομές.

«Νέοι θεσμοί, που στηρίζουν την καλλιτεχνική δημιουργία, κάνουν την πόλη μας σημείο πολιτισμού πανελλαδικά και φέρνουν σε επαφή με την Τέχνη τον λαό. (...) Ο νέος χώρος πολιτισμού στην "Ιχθυόσκαλα" κοσμείται πλέον από γλυπτά με θέμα την προσφυγιά. Ο τίτλος του Συμποσίου Ζωγραφικής είναι εμπνευσμένος από το έργο της αγωνίστριας συγγραφέως Αλκης Ζέη, "Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου"», ανέφερε σε δήλωσή της για το Συμπόσιο η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Ηδη έχουν κλειστεί οι πρώτες ξεναγήσεις σχολείων από όμορους δήμους, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ