Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Αλλαγή στάσης από ιατροδικαστή

Τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με καρδιολογικό νόσημα, που αντιμετωπίζει η κατηγορούμενη μητέρα του κοριτσιού, επιχείρησε να συνδέσει η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου που συνεχίζει την κατάθεσή της στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας από την Πάτρα που κατηγορείται για τη δολοφονία τόσο της μεγαλύτερης κόρης της όσο και των δύο μικρότερων.

Η ίδια έθεσε υπό αμφισβήτηση όλα τα πορίσματα και τις εκθέσεις που σχετίζονται με τον θάνατο του παιδιού. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, προέβλεψε πως με βάση το «ιατρικό προφίλ» της Ρούλας Πισπιρίγκου, δεν αποκλείεται - θέτοντας μία σειρά προϋποθέσεων και δεδομένων - το προσδόκιμο ζωής της να είναι τρία χρόνια (!). Η μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει στο ακροατήριο από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης και αμφισβήτησε πολλές φορές και την έκθεση του καθηγητή τοξικολογίας Ν. Ράικου, που εντόπισε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο μεταθανάτιο αίμα του παιδιού. Υποστήριξε ότι το Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» ψευδώς βεβαίωσε ότι οι γιατροί δεν χορήγησαν κεταμίνη στο κοριτσάκι και επέρριψε ευθύνες και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για μη επαρκή γονιδιακό έλεγχο, προκειμένου να εντοπιστούν τα καρδιολογικά νοσήματα από τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, πάσχει η Ρ. Πισπιρίγκου και αυτά, λόγω κληρονομικότητας, μπορεί να προκάλεσαν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ιριδας. Υπενθυμίζεται ότι το «Αγλαΐα Κυριακού» με έγγραφό του βεβαίωσε ότι δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα. Οι καταθέσεις των μαρτύρων του νοσοκομείου επίσης ανέφεραν ότι δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί, ενώ οι γιατροί κατέθεσαν ότι η Τζωρτζίνα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα η ιατροδικαστής ρωτήθηκε από συνήγορο του πατέρα των παιδιών Μ. Δασκαλάκη, που υποστηρίζει την κατηγορία: «Γιατί δεν πιστεύετε τους συναδέλφους σας και προσχωρείτε στην άποψη της κατηγορούμενης;», ενώ υπέβαλε και αίτημα στο δικαστήριο για κατ' αντιπαράσταση εξέταση της κυρίας Δημακοπούλου με τους γιατρούς και νοσηλευτές της ΜΕΘ Παίδων του «Αγλαΐα Κυριακού» και του ιατροδικαστή Σωτ. Μπουζιάνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιατροδικαστής Δημακοπούλου υποστήριζε ότι ο θάνατος και των τριών κοριτσιών ήταν «ασφυκτικός» και ότι πρόκειται για «ανθρωποκτονία». Τώρα ισχυρίζεται ότι άλλαξε γνώμη γιατί «είχε τον χρόνο να μελετήσει ενδελεχώς τα ιατροδικαστικά πορίσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ