Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΠΑ
Κατηγορίες σε βάρος του Μενέντεζ για διαφθορά

Κατηγορίες για διαφθορά απήγγειλαν την Παρασκευή αμερικανικές δικαστικές αρχές, μετά από πολυετή έρευνα, σε βάρος του προβαλλόμενου ως «φιλέλληνα» Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ και της συζύγου του, Ναντίν Αρσλάνιαν.

Το ζεύγος Μενέντεζ κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι αποδέχτηκε πολυτελή δώρα, π.χ. ράβδους χρυσού και πολυτελή αυτοκίνητα, με αντάλλαγμα «πολιτικές χάρες».

Πριν μερικές βδομάδες, ρεπορτάζ της εφημερίδας «Wall Street Journal» είχε αποκαλύψει τις έρευνες γύρω από τις σχέσεις του γερουσιαστή με Αιγύπτιους αξιωματούχους και επιχειρηματία από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος το 2018 εξασφάλισε αποκλειστική πιστοποίηση εξαγωγών κρέατος «χαλάλ» από τις ΗΠΑ στην Αίγυπτο.

Οι εισαγγελείς ζητούν πλέον από τον Μενέντεζ να αποποιηθεί περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ τους το σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ, μια Μερσεντές του 2019, περίπου 566.000 δολάρια σε μετρητά, ράβδους χρυσού και κεφάλαια από τραπεζικό λογαριασμό.

Ο Μενέντεζ - ο οποίος μπορεί να συνεχίσει να υπηρετεί ως πρόεδρος επιτροπής της Γερουσίας, παρά την απαγγελία κατηγοριών - είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για διαφθορά, ωστόσο η δίκη του το 2017 έληξε με κακοδικία, καθώς οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ