Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Στα φτερά της πεταλούδας»

Σε ένα μελωδικό ταξίδι αφιερωμένο στο έργο του Νίκου Κυπουργού, υπό τη μουσική διεύθυνση του Κώστα Ιωαννίδη, προσκαλεί το κοινό η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Χαλανδρίου σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη στις 9 το βράδυ στο θέατρο της Ρεματιάς.

Από τη συμβολή του στη θρυλική «Λιλιπούπολη» ως την ογκώδη του παραγωγή για το θέατρο και τον κινηματογράφο και τις σημαντικές δουλειές του για το μουσικό θέατρο, το έργο του Νίκου Κυπουργού δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς επιτυγχάνει τον σπάνιο άθλο να γεφυρώνει τη μουσική ευφυΐα, την ευρηματικότητα και την υψηλή αισθητική με την απήχηση σε ένα ευρύτατο ακροατήριο όλων των ηλικιών.

Μουσικές από το πλούσιο κινηματογραφικό έργο του Νίκου Κυπουργού (για ταινίες όπως οι «Rom», «Aenigma est», «Ο δραπέτης» κ.ά.), από τον περίφημο κύκλο τραγουδιών «Τα μυστικά του κήπου» καθώς και αυτοτελή οργανικά έργα («Silent Woman», «Αναφορά στον Μόραλη», «Parade») απαρτίζουν ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που υπόσχεται να ταξιδέψει το κοινό στο χτες και στο σήμερα, στην Ανατολή και στη Δύση.

Τα κείμενα της συναυλίας υπογράφει η Μαρία Παπαγιάννη, τη μεταγραφή για ορχήστρα πνευστών ο Μαρίνος Γαλατσινός και τη σκηνοθεσία ο Θοδωρής Αμπαζής. Στην αφήγηση ο Μανώλης Μαυροματάκης.

Ελεύθερη είσοδος με δελτίο εισόδου από το more.com.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ