Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκοινωνίες επικίνδυνες για τον λαό

Παρέμβαση του Βασίλη Τομπουλίδη, υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή τον τραυματισμό 25χρονης

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΟΑΣΘ, είναι επικίνδυνη και για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών που καθημερινά μετακινούνται με τα λεωφορεία του. Το αποδεικνύει το περιστατικό με την 25χρονη Αλίκη Ε. που κυριολεκτικά της ήρθε ο «ουρανός σφοντύλι», όταν το απόγευμα της Τετάρτης επιστρέφοντας από τη δουλειά της, με το λεωφορεία της γραμμής 1Χ ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο, αποκολλήθηκε ένα καπάκι από τμήμα της οροφής και έπεσε στο κεφάλι της, προκαλώντας της ελαφρύ τραυματισμό. Στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ προκειμένου να την μεταφέρει σε νοσοκομείο, αλλά και αστυνομικοί της Τροχαίας που κατέγραψαν το συμβάν.

«Διαβάζεις, ακούς, αλλά ποτέ δεν περιμένεις ότι αυτό θα συμβεί σ' εσένα. Ηταν κάτι τόσο τρομακτικό! Θα μπορούσα να έχω τραυματιστεί πολύ πιο σοβαρά, ή να χτυπήσει ένα άτομο ηλικιωμένο που θα του προκαλούσε μεγαλύτερες συνέπειες», είπε μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» η Αλίκη Ε.

«Θέλω να μπαίνω στο λεωφορείο και να μετακινούμε με ασφάλεια», πρόσθεσε, εκφράζοντας ουσιαστικά το αίτημα όλου του λαού της Θεσσαλονίκης που χρόνια τώρα βιώνει τα αποτέλεσμα της επικίνδυνης για εργαζόμενους αλλά και επιβάτες πολιτικής κόστους - οφέλους που εφαρμόζεται και στις συγκοινωνίες. Με μεταχειρισμένα ενοικιαζόμενα λεωφορεία μέσω λίζινγκ (όπως αυτό όπου σημειώθηκε το ατύχημα), με λεωφορεία ακατάλληλα από τη Λειψία, με έλλειψη προσωπικού και ανταλλακτικών, με ελλιπή συντήρηση, με δρομολόγια πολύ λιγότερα των αναγκών του λαού για τις μετακινήσεις του κ.ά.

Περιγράφοντας τις συνθήκες μεταφοράς, η Αλίκη μίλησε για ένα λεωφορείο γεμάτο με επιβάτες, τόσο που ο οδηγός αντιλήφθηκε τι έγινε μόνο όταν του το είπαν. Αλλά και για την απίστευτη ταλαιπωρία που περνάει καθημερινά για να πάει και να γυρίσει από τη δουλειά της, αφού είναι αναγκασμένη να μετακινείται με δύο λεωφορεία και να περιμένει με τις ώρες στις στάσεις, αφού ποτέ δεν φτάνουν στην ώρα τους. «Πολλές φορές υπάρχουν δρομολόγια που γράφονται, αλλά δεν έρχονται».

Κυβέρνηση και δημοτική αρχή να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Με δήλωσή του ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καλεί κυβέρνηση και δημοτική αρχή να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί έχουν φτιάξει συγκοινωνίες επικίνδυνες για τον λαό, και σημειώνει:

«Αυτές είναι οι αστικές συγκοινωνίες που έχουν φτιάξει κυβέρνηση και δημοτική αρχή. Χιλιάδες Θεσσαλονικείς καθημερινά όχι απλά να ταλαιπωρούνται, αλλά να κινδυνεύει έως και η σωματική τους ακεραιότητα. Αραγε αυτά είναι τα "υπερσύγχρονα" λεωφορεία από τη Γερμανία για τα οποία πανηγύριζε ο κ. Ζέρβας;

Ας αφήσουν τους πανηγυρισμούς. Οσα παχιά λόγια κι αν ακουστούν, ο καθένας μας ξέρει τι βιώνει στη σκληρή πραγματικότητα αυτής της πόλης. Αποψιλωμένος ΟΑΣΘ, ΜΕΤΡΟ με αμφίβολο χρόνο παράδοσης και πληρωμένο διπλά και τριπλά επί 17 χρόνια από τον λαό, μηδενικό ολοκληρωμένο σχέδιο συγκοινωνιών. Μόνη λύση είναι ο λαός μας αποφασιστικά να διεκδικήσει μαζί με τους εργαζόμενους άμεση ενίσχυση του ΟΑΣΘ με στόλο και προσωπικό, άμεση ολοκλήρωση των έργων του ΜΕΤΡΟ, ακύρωση του flyover που θα εντείνει τα προβλήματα με το υπάρχον σχέδιο. Αυτά ως κάποια πρώτα μέτρα ανακούφισης του μεγάλου συγκοινωνιακού προβλήματος, που οδηγεί ακόμη και σε τέτοια τραγικά περιστατικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ