Τρίτη 3 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒASKET LEAGUE - SUPER CUP
Καταιγιστικός και τροπαιούχος ο Ολυμπιακός

Με καταιγιστικό τρόπο ο Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου επίσημου εγχώριου τίτλου για τη νέα σεζόν στο μπάσκετ, αυτού του Super Cup της Basket League, νικώντας 75-51 τον Παναθηναϊκό στον τελικό της Ρόδου. Είναι ο δεύτερος τίτλος του Ολυμπιακού στον θεσμό, μετά την περσινή τους κατάκτηση, επίσης στη Ρόδο.

Σε αγωνιστικό επίπεδο οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς και μετέτρεψαν σε περίπατο τον τελικό με τους «αιώνιους» αντιπάλους τους, δείχνοντας εμφανώς πιο έτοιμοι αγωνιστικά και σε εντυπωσιακή φόρμα για την περίοδο που διανύουμε. Από την άλλη, ο ανανεωμένος στο σύνολό του (παίκτες και τεχνική ηγεσία) Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ασύνδετος, χωρίς ρυθμό και παρουσιάζοντας σοβαρά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Με την ευρεία νίκη του ο Ολυμπιακός απέκτησε και σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ έναντι των «πρασίνων» ενόψει της νέας κόντρας τους που ακολουθεί, την Παρασκευή 13/10 στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα της Euroleague.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν σαρωτικοί στο πρώτο μέρος, όπου μετά το πρώτο πεντάλεπτο, με υποδειγματική άμυνα και άψογη συνεργασία στην επίθεση «έτρεξαν» ένα εντυπωσιακό σερί 27-0, κρατώντας τους αντιπάλους τους χωρίς καλάθι για 14 λεπτά! Ετσι, προηγήθηκαν με το εξίσου εντυπωσιακό 32-4 στη 2η περίοδο, ενώ από κει και μετά απλά πορεύτηκαν προς τη νίκη, μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός: Γουόκαπ 2, Κάναν 12, Παπανικολάου 10, Πίτερς 4, Μιλουτίνοφ 10, Λούντζης 5, Λαρεντζάκης 20, Φαλ, Σίκμα 4, ΜακΚίσικ 8.

Παναθηναϊκός: Γκάι, Σλούκας 9, Γκραντ 14, Λεσόρ 8, Χουάντσο 15, Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι 4, Παπαπέτρου, Κ. Αντετοκούνμπο 2, Μαντζούκας 3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ