Τρίτη 3 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Πολύνεκρη πυρκαγιά σε κλαμπ που λειτουργούσαν χωρίς άδεια

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο της Μούρθια την Κυριακή. Δυο άνθρωποι δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, αλλά οι αρχές της Ισπανίας εκτίμησαν ότι είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν και άλλα πτώματα στα ερείπια του νυχτερινού κέντρου, καθώς θα έχουν απανθρακωθεί. Τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε περίπου στις 6 το πρωί, εξακολουθούν να διερευνώνται.

Ωστόσο οι χώροι είχε διαπιστωθεί πριν από έναν χρόνο ότι λειτουργούσαν χωρίς άδεια και οι αρχές της Μούρθια είχαν διατάξει από το 2022 το κλείσιμο των δύο νυχτερινών κέντρων που έπιασαν φωτιά.

Η φωτιά έπληξε τρία παρακείμενα νυχτερινά κέντρα στην Αταλάγιας, στα περίχωρα της πόλης, όμως δύο από αυτά - το «Teatre» και το «Fonda Milagros» - ήταν εκείνα που επλήγησαν περισσότερο. Ολα τα θύματα βρέθηκαν στο κλαμπ «La Fonda», η οροφή του οποίου κατέρρευσε λόγω της έντασης της φωτιάς.

Οι δημοτικές αρχές ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν πως τα νυχτερινά κέντρα παρέμεναν ανοικτά παρά την εντολή κλεισίματος και δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν τοπικοί επιθεωρητές είχαν επισκεφθεί πρόσφατα τους χώρους προκειμένου να εφαρμόσουν την εντολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ