Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε απεργία προχωρά το Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σήμερα Τετάρτη και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με προσυγκέντρωση στις 7.30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Ηρωδείου, αποφάσισε η μαζική Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα του Σωματείου, στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν η ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου και «οι εξαγγελίες της υπουργού Πολιτισμού σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου για περαιτέρω εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού, αλλαγή της οργανωτικής δομής του ΥΠΠΟ, καθώς και την ολοκληρωτική κατάργηση της αυτεπιστασίας.

Ο σχεδιασμός του ΥΠΠΟ είναι η υλοποίηση του πολιτιστικού έργου (αρχαιολογική έρευνα, αποκατάσταση, φύλαξη κ.λπ.) να περάσει στα χέρια των εργολάβων και των επιχειρήσεων. Επιχειρείται η παράδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε εργολάβους και σε επιχειρήσεις, που θα έρθουν να απορροφήσουν έτοιμο εξειδικευμένο προσωπικό και να το ξεζουμίσουν, αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία σε όλο το εύρος της.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν και η ολοκλήρωση του πακέτου ΕΣΠΑ στο τέλος τους χρόνου, το οποίο θα φέρει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων».

Οπως αναφέρει το Σωματείο, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο.

«Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις προσωπικού στο τραγικά υποστελεχωμένο υπουργείο Πολιτισμού. Αμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αυτή είναι η δική μας λύση! Είναι η μοναδική και δίκαιη λύση για εμάς τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αυτήν τη λύση θα επιβάλουμε με τον αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ