Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Ξανά στους δρόμους για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους

Σήμερα Τετάρτη η κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών

Από την επίσκεψη του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής στη Λάρυμνα
Από την επίσκεψη του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής στη Λάρυμνα
Νέα κάθοδο στην Αθήνα και μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη στις 12.30 μ.μ. οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ενιαία επαναλειτουργία της επιχείρησης, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί απάντηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των Σωματείων τους στον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης, στις συνεχείς αναβολές και ακυρώσεις των ραντεβού που προγραμματίζονται με τα συναρμόδια υπουργεία.

Οι εργαζόμενοι ζητούν απάντηση για το τι θα γίνει με τις συμβάσεις εργασίας τους, που λήγουν στο τέλος του έτους, και απαιτούν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους, με τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Αναδεικνύουν τη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζουν σε παγκόσμιο επίπεδο το νικέλιο και το κοβάλτιο, με υψηλές τιμές πώλησης, και τονίζουν την ανάγκη άμεσης συντήρησης και ενιαίας επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

«Από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνουν, θέτοντας ουσιαστικά ως πρωταρχικό ζήτημα την παραμονή στην εργασία τους και απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας να δείξουν για άλλη μια φορά την πλατιά αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Ηδη Εργατικά Κέντρα από τη Στερεά Ελλάδα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα από ολόκληρη χώρα έχουν εκφράσει την στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στη σημερινή κινητοποίηση.

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Να μην κυριαρχήσει η απογοήτευση

Στο πλαίσιο αυτό, χθες Τρίτη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα βρέθηκε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Παναγιώτη Πολίτη, πρόεδρο του επιχειρησιακού Σωματείου, και άλλα μέλη της διοίκησης, πραγματοποίησε περιοδεία στα πόστα των εργαζομένων.

Ο Σ. Πουλικόγιαννης μετέφερε σε εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ την αλληλεγγύη των συναδέλφων τους από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, σημειώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες η αλληλεγγύη αυτή να εκφραστεί και μέσα από τη συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας σε εργαζόμενους στα διάφορα πόστα του εργοστασίου, τόνισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί πυξίδα για πολλούς ακόμα εργασιακούς χώρους. Στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη έκφραση αλληλεγγύης και στο γεγονός ότι ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ έγινε υπόθεση της τοπικής κοινωνίας, του λαού της περιοχής.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να παραμείνουν συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους και σταθεροί στις θέσεις και τις διεκδικήσεις τους. Αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση των εργαζομένων και του Σωματείου τους στη Ζώνη του Περάματος, που παρά τις επιθέσεις τις οποίες δέχτηκαν όχι μόνο άντεξαν, αλλά με τον αγώνα τους υπέγραψαν και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κατοχυρώνοντας δικαιώματα.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων είναι να επεκταθούν παντού τα διάφορα μοντέλα εργολαβικής εργασίας, καθώς και ότι στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και το τελευταίο νομοσχέδιο - τερατούργημα, που ανοίγει τον δρόμο για τις «συμβάσεις μηδενικών ωρών» και τη νομιμοποίηση του σύγχρονου δουλεμπορίου.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των Σωματείων τους στέκονται, στηρίζοντας την κινητοποίησή τους, τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Λαμίας, Φωκίδας, Θήβας και Λιβαδειάς, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων και δεκάδες ακόμα σωματεία από την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας. Επιπλέον, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, που καλεί και στη σημερινή συγκέντρωση.

Για την κινητοποίηση θα αναχωρήσουν λεωφορεία:

Από την πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα, στις 10 π.μ. Από τη Μαλεσίνα, στις 10 π.μ. Από το Μαρτίνο, στις 10.15 π.μ. Από την ΠΑΘΕ, στάση «Κάστρο», στις 10.20 π.μ., και από τη διασταύρωση Ακραιφνίου στην ΠΑΘΕ, στις 10.25 π.μ.

Επίσης:

Από τη Λαμία στις 8.30 π.μ., από οδό Στουρνάρα (δημοτικό πάρκινγκ).

Από τα Ψαχνά στις 10 π.μ. στο δημαρχείο.

Από την Αρτάκη στις 10.15 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Από τη Χαλκίδα στις 10.30 π.μ. στο Πάρκο Βούρκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ