Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ
Εισάγουν ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβακία

Πολωνία και Τσεχία ανακοίνωσαν αστυνομικούς ελέγχους στα σύνορά τους με τη Σλοβακία, με στόχο να ανακόψουν «την παράνομη μετανάστευση και τις δραστηριότητες των διακινητών». Αμέσως μετά και η Αυστρία ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει αντίστοιχους ελέγχους.

Οι αυστηρότεροι έλεγχοι από Πολωνία και Τσεχία ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν για 10 μέρες, ενώ υπάρχει δυνατότητα παράτασης.

Θα γίνονται τυχαία σε όλο το μήκος των συνόρων με τη Σλοβακία, ανέφερε ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο Πολωνός ομόλογός του δήλωσε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του σε Γερμανία, Σλοβακία και Αυστρία, καθώς και την ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι οι νέοι έλεγχοι θα γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες για τη μετακίνηση χωρίς βίζα στη ζώνη Σένγκεν της ΕΕ.

Αντίστοιχα, ελέγχους έχει ξεκινήσει και η Γερμανία στα σύνορα με την Πολωνία και την Τσεχία.

Ο νικητής των εκλογών της Σλοβακίας, Ρ. Φίτσο, έχει δηλώσει ότι η προστασία των συνόρων με την Ουγγαρία και η ανάσχεση του προσφυγικού ρεύματος θα είναι βασική προτεραιότητα.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας θα αντιδράσει στους νέους συνοριακούς ελέγχους όταν συνεδριάσει αύριο, δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας, Λόντοβιτ Οντορ. «Η μετανάστευση χρειάζεται μια ευρωπαϊκή λύση στα εξωτερικά σύνορα», ανέφερε σε ανακοίνωση. «Οταν κάποια χώρα αρχίζει να φρουρεί πιο πολύ τα σύνορά της, αυτό οδηγεί σε αλυσιδωτή αντίδραση, όλοι θα πληρώσουμε γι' αυτό και η έκβαση θα είναι πολύ ασαφής», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ