Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΠΟ
Απήργησαν χθες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χθες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού, μετά από απόφαση της πολύ μαζικής Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ.

«Δεν συμβιβαζόμαστε. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα και αυξήσεις μισθών». Με αυτό το σύνθημα να αναγράφεται στο πανό, δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και κατευθύνθηκαν με πορεία προς το Μουσείο της Ακρόπολης, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις προσωπικού στο τραγικά υποστελεχωμένο υπουργείο Πολιτισμού και άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ταυτόχρονα, και με τη χθεσινή απεργία οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η λήξη προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στο τέλος του χρόνου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκατοντάδες συμβασιούχοι να βρεθούν στον δρόμο.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν και αντιπρόσωποι από άλλα Σωματεία από τον χώρο του Πολιτισμού, που συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στους εργολάβους, στο ξεπούλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ιδιαίτερα θερμή ήταν και η ανταπόκριση των επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου, στους οποίους διακινήθηκε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι προχώρησαν και σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της Ακρόπολης, ενώ κατήγγειλαν την ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Το Σωματείο εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στο να περάσει η υλοποίηση του πολιτιστικού έργου (αρχαιολογική έρευνα, αποκατάσταση, φύλαξη κ.λπ.) σε εργολάβους και επιχειρήσεις. Απέναντι σε αυτήν την πρόθεση της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς ορθώνουν το ανάστημά τους και δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για κλιμάκωση του αγώνα τους το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ