Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παραπομπή του αστυνομικού για τη δολοφονία του Κ. Φραγκούλη

Παραπομπή σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και για παράνομους πυροβολισμούς εξουδετέρωσης, προτείνει ο εισαγγελέας για τον 35χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κ. Φραγκούλη τον περασμένο Δεκέμβρη κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, όταν ο 16χρονος έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ.

Ο 16χρονος πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης στις 5/12/2022 και λίγες μέρες μετά, στις 13/12, κατέληξε, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο 35χρονος αστυνομικός μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο εισαγγελέας, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που θα αποφανθεί τελικά για την παραπομπή του κατηγορούμενου αστυνομικού, πρότεινε ο 35χρονος να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με τις παραπάνω κατηγορίες.

Σχετικά με τον ισχυρισμό του 35χρονου αστυνομικού ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι πυροβόλησε για εκφοβισμό, λόγω των επικίνδυνων ελιγμών που πραγματοποιούσε ο 16χρονος, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τόσο του ίδιου όσο και των συναδέλφων του, ο εισαγγελέας στην πρότασή του αναφέρει ότι «αν ήθελε πραγματικά απλώς να εκφοβίσει τον 16χρονο, θα μπορούσε να πυροβολήσει μία ή και περισσότερες φορές στον αέρα».

Σχετικά δε με την κατηγορία περί άσκοπων πυροβολισμών εξουδετέρωσης, αναφέρει ότι ο πυροβολισμός «στη συγκεκριμένη περίπτωση απαγορευόταν, καθώς στρεφόταν εναντίον ανηλίκου, όπως γνώριζε ο κατηγορούμενος», καθώς επίσης ότι «δεν επρόκειτο για απόκρουση επίθεσης ενωμένης με επικείμενο κίνδυνο θανάτου ή βαριάς σωματικής βλάβης ανθρώπου, ούτε για διάσωση ομήρων, όπως προβλέπεται από τον νόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ