Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγική κατάσταση δεν κρύβονται

Την απόφαση του υπουργού Υγείας να παύσει από τα καθήκοντά της τη διοίκηση του νοσοκομείου, που έγινε στο φόντο των καταγγελιών για το Ψυχιατρικό Τμήμα, σχολιάζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» στο Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα». Και σημειώνει ότι σε καμιά περίπτωση αυτή η κίνηση της κυβέρνησης «δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες των υπουργείων και όλων των κυβερνήσεων ανεξαιρέτως, για την άθλια κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς στο τμήμα αυτό και όχι μόνο».

Υπενθυμίζει ότι «η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς και η προηγούμενη γνώριζαν το πρόβλημα, όταν, μάλιστα, πριν από τρία χρόνια έδιναν υποσχέσεις σε επίσκεψή τους στο Τμήμα. Δεν μπορούν να κάνουν τους ανήξερους.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μιλά για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης (μνημόνιο το είπε ο πρωθυπουργός) και δωρεές, αλλά χτες στην ουσία υποσχέθηκαν διόρθωση μικροζημιών, δηλαδή μερεμέτια για να κρυφτούν τα χάλια. Το κτίριο όμως χρειάζεται ριζική αναβάθμιση για να είναι ασφαλές και σύγχρονο.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ρίχνει τώρα ευθύνες στη διοίκηση του νοσοκομείου, ακριβώς γιατί δεν έκανε αυτά τα "μπαλώματα", να μην εκτίθεται ο εκάστοτε υπουργός δηλαδή (αυτή η διοίκηση με τρεις υπουργούς Υγείας συνυπήρχε...).

Αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να κρυφτεί, είναι οι ευθύνες αυτών και των προηγούμενων για την πολιτική της συστηματικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, της πριμοδότησης των ιδιωτικών ομίλων Υγείας, του νοσοκομείου - επιχείρηση, της διαχείρισης της πανδημίας, της ταλαιπωρίας των ασθενών, της εντατικοποίησης της δουλειάς, των καθηλωμένων μισθών. Αυτή την πολιτική που οδηγεί έναν υγειονομικό να προτιμά να μείνει άνεργος από το να δουλεύει στο ΕΣΥ!

Οι εργαζόμενοι και οι υγειονομικοί δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, αυτούς που παίζουν τώρα τους ανήξερους.

Μπορούν να περιμένουν τα πάντα, αν διεκδικήσουν συλλογικά τις ανάγκες τους κόντρα στα κέρδη και τα συμφέροντα των λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ