Σάββατο 7 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 8 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ, που στις 8 Οκτώβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια χωρίς την παρουσία της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟ Ασυρμάτου Αγίου Δημητρίου.

Ο σύζυγός της Νίκος, τα παιδιά της Γιώργος και Δημήτρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου αδελφής ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, το Κόμμα που με αυταπάρνηση, με κομμουνιστικό πείσμα και αισιοδοξία πάλεψες μέχρι τον πρόωρο θάνατό σου.

Ευανθία Σεφέρη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ακούραστης, ανιδιοτελούς, αταλάντευτης κομμουνίστριας ως το τέλος, της μάνας μας ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΥΚΑ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Η οικογένειά της

***

Στη μνήμη του φίλου, συντρόφου και συναγωνιστή από τα χρόνια της νιότης μας ΠΕΤΡΟΥ ΑΝΘΟΥΣΗ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Σητείας, το ποσό των 100 ευρώ.

Γιάννης Αγγελάκης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΟΥΚΛΕΡΗ του Γεωργίου, από την Αλαγονία Μεσσηνίας, που «έφυγε» πλήρης ημερών από τη ζωή, στις 26 Φλεβάρη του 2023, η σύζυγός του Γεωργία αντί μνημοσύνου προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 24 Αυγούστου «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, από το Αμπελοχώρι (Σκλούπο) Ιωαννίνων. Πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια στη μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ για οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ.

Επίσης, οι σύντροφοι και συγγενείς από το Αμπελοχώρι προσφέρουν χρηματικό ποσό για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Στις 29 Σεπτέμβρη «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μας φίλη ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, δασκάλα, μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της. Προηγήθηκε ένα διάστημα μεγάλης δοκιμασίας με τα θέματα υγείας που πάλεψε ως το τέλος. Γνωρίσαμε την Ελένη από την αδερφή της Καίτη Αναστασίου, αγαπημένη συντρόφισσα, οικογενειακή μας φίλη. Νιώθαμε πάντα το ενδιαφέρον της για εμάς, παίρναμε και δίναμε χαιρετίσματα όπου βρισκόταν, Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Μας λύπησε η αναχώρησή της για το στερνό ταξίδι. Θα τη θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη. Θερμά συλλυπητήρια στην αδερφή της Καίτη, στον ανιψιό της Ανδρέα Μεταξά, σε όλη την οικογένεια.

ΝΤΕΞΗ ΕΥΤΕΡΠΗ
ΝΤΕΞΗ ΕΥΤΕΡΠΗ
Στη μνήμη της προσφέρω συμβολικά το ποσό των 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ανδριανός Μπούκουρης

  • Στη μνήμη της αξέχαστης φίλης μας ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ.

Γιάννης Ιωαννίδης - Βάλια Παπαϊωάννου

  • Η αδερφή μας, συντρόφισσα ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, γεννήθηκε το Νοέμβρη του 1952, στο Στόμιο της Λάρισας, από εργάτες γονείς και ήρθε σε επαφή από μικρή ηλικία με τις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ. Ο πατέρας της ήταν ναυτεργάτης, μέλος του ΕΑΜ και του ΕΛΑΝ και της πρώτης ανταρτοομάδας του του Κισσάβου. Το 1956, η οικογένεια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, για να σπουδάσουν τα παιδιά. Με την αποφοίτησή της από το γυμνάσιο πέρασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας.

Το 1975 οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Κατανοώντας την αναγκαιότητα έκφρασης και οργάνωσης σε ταξική κατεύθυνση του εργατικού κινήματος, πρωτοστάτησε στη δημιουργία συλλόγου αδιόριστων αναπληρωτών και γενικότερα συμμετείχε μέχρι το τέλος της στο συνδικαλιστικό κίνημα. Βοήθησε με όλες της τις δυνάμεις να στηθεί το πρώτο βιβλιοπωλείο, στη Θεσσαλονίκη. Μετά τον διορισμό της στο δημόσιο έδωσε όλες τις δυνάμεις της για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και εξειδικεύτηκε στην ειδική αγωγή πριν ιδρυθεί πανεπιστημιακό τμήμα μελετώντας και παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια.

ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Συμμετείχε ενεργά και πρωτοστατούσε στα κινήματα και των Γυναικών, της Ειρήνης, των ΑΜΕΑ και των συνταξιούχων. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ Γυναικών Τούμπας και πρόεδρος του από το 2011-2014. Ηταν μέλος του Συλλόγου των ΑΜΕΑ, διεκδικώντας από το κράτος επιδόματα στήριξης για τους διαβητικούς. Υπήρξε μέλος του Παραρτήματος Τούμπας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και μέλος του ΔΣ. Συνέβαλε ουσιαστικά στην ανασύνταξη του Συνδέσμου Συνταξιούχων του Δημοσίου Θεσσαλονίκης.

Παρά το γεγονός ότι από μικρή διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη, δε δίσταζε να είναι πρωτοπόρα σε όλους τους αγώνες Η στάση της ήταν ανυποχώρητη στις αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού. Καταξιώθηκε μέσα από στους αγώνες. Η συνέπειά της θα μείνει παρακαταθήκη σε όσους τη γνώρισαν. Σε μας τα αδέρφια της η απουσία της θα είναι πολύ αισθητή. Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

Χρυσούλα, Καίτη, Γιάννης

***

ΦΩΤΟ

Είπαμε να βρεθούμε όταν γυρίσουμε, αλλά όλα έγιναν τόσο αναπάντεχα! Δεν θα υπάρξουν άλλες στιγμές. Γεωργία αγαπημένη φίλη και συντρόφισσα, θα είσαι πάντα ανάμεσά μας, θα μοιράζεσαι τις χαρές και τις λύπες μας και θα μας εμψυχώνεις όταν δειλιάζουμε. Θα προχωρήσουμε αλλά η θλίψη δεν θα τελειώσει οριστικά. Καλό ταξίδι, συντρόφισσα. Στη μνήμη της συντρόφισσας ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗ - ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ προσφέρουμε 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Κασσιανή - Σταμάτης Σαμοΐλης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου και συντρόφου, αντάρτη του ΕΛΑΣ, ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΚΗ, τυπογράφου που μας «έφυγε» πρόσφατα, στις 25/9/2023, σε ηλικία 100 ετών, προσφέρω στον «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ για ενίσχυση.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη της αγαπημένης και αλησμόνητης συντρόφου της ζωής μου ΜΕΡΤΖΑΝΙΩΣ ΘΑΛΕΙΑΣ (φωτ.), της χιλιάκριβης πρωτοεγγονής μου ΘΑΛΕΙΑΣ Χρ. (φωτ.), που χάσαμε τόσο νωρίς και άδικα ενώ ήταν ακόμα παιδί, της ηρωικής μου μάνας ΕΥΤΕΡΠΗΣ συζ. Στεργίου (φωτ.), που τα έδωσε όλα για κάτι καλύτερο, και του άγρια δολοφονηθέντος από τους συνεργάτες των Γερμανών το 1944 καπνεργάτη ΣΤΕΡΓΙΟΥ Αναστ. ΝΤΕΞΗ προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα, μέσω της ΚΟΒ Ντεπώ της ΤΟ του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
Ο γιος της Ευτέρπης και του Στέργιου, Αλκης Ντεξής

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, από το Κιλκίς, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, φίλοι και σύντροφοί του από τη Θεσσαλονίκη προσφέρουν 180 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νέας Κρήνης Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ

ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ, αγναντεύεις χαρούμενος για τη συμμετοχή της κόρης, Ιωάννας, στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το Κόμμα. Προσφέρω 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Καματερού.

Ροντογιάννης Γ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΠΑΝΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, που στις 6 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ.

Η συμμετοχή του Πάνου Μιχαηλίδη στο κίνημα άρχισε το 1943 με τη συμμετοχή του στην Αντιφασιστική Οργάνωση Ναυτικού (ΑΟΝ) στη Μέση Ανατολή, όπου είχε καταταχθεί εθελοντής στο Πολεμικό Ναυτικό. Συνέβαλε στην ίδρυση Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στα αγγλοκρατούμενα Δωδεκάνησα το 1945 και στη δημιουργία του Εθνικού Μετώπου Πανδωδεκανησιακής Αντίστασης (ΕΜΠΑ) το 1946. Επίσης, ήταν ο πρώτος Γραμματέας της ΝΕ το 1974. Για τη στράτευσή του στο Κόμμα και τη δράση του στο κίνημα, ο σύντροφος Π. Μιχαηλίδης πέρασε 16 χρόνια σε φυλακές και εξορίες, αντιμετωπίζοντας παλικαρίσια όλες τις δοκιμασίες. Μέχρι το τέλος της ζωής του τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος, υπερασπιζόμενος και μαχόμενος για τις αρχές, τα ιδανικά και τους στόχους του Κόμματος για το δίκιο της εργατικής τάξης.

ΔΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΔΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
Η γυναίκα του Μαίη Μιχαηλίδη και η κόρη του συντρόφισσα Ντέπη Μιχαηλίδη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μάνας ΔΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ, από τον Λουδία Θεσσαλονίκης, που «έφυγε» πριν από 15 χρόνια από κοντά μας, στις 18/10/2008, προσφέρω αντί μνημοσύνου, 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Λουδία Θεσσαλονίκης.

Γεώργιος Δουλγαρίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης ΛΥΚΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 26/8/2023, προσφέρουμε μέσα από την ΚΟΒ Καλογρέζας - Αλσούπολης του ΚΚΕ 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μας ΒΑΛΕΝΤΙΝΗΣ ΡΙΤΣΙΝΣΚΑΓΙΑ - ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, τα παιδιά της Νίκος και Βασίλης προσφέρουμε ενίσχυση 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών.

***

ΦΩΤΟ

Για τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τον θάνατο του συντρόφου ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΡΑ η οικογένειά του προσφέρει, στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου - πατέρα - παππού, 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Δάφνης της ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών.

***

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, που εκτελέστηκε το 1943 από τους Γερμανούς, της μητέρας μου ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ, της αδελφής μου ΟΛΓΑΣ και των αδελφών μου ΦΩΤΗ και ΠΑΥΛΟΥ και όλων των συντρόφων που αγωνίστηκαν, προσφέρω 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανω Τούμπας.


ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΕΦΕΡΗ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ

ΘΑΛΕΙΑ ΝΤΕΞΗ
ΘΑΛΕΙΑ ΝΤΕΞΗ

ΜΕΡΤΖΑΝΙΩ ΘΑΛΕΙΑ ΝΤΕΞΗ
ΜΕΡΤΖΑΝΙΩ ΘΑΛΕΙΑ ΝΤΕΞΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

ΟΛΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
ΟΛΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ
ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΚΛΕΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΚΛΕΡΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΗ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΚΗΣ
ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΚΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΛΥΚΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΛΥΚΟΥ

ΒΑΛΕΝΤΙΝΗΣ ΡΙΤΣΙΝΣΚΑΓΙΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΟΥ
ΒΑΛΕΝΤΙΝΗΣ ΡΙΤΣΙΝΣΚΑΓΙΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΔΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ