Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προφυλάκιση των δύο κατηγορούμενων για το μακελειό στη Λούτσα

Με την προφυλάκιση των δύο Τούρκων που κατηγορούνται για την υπόθεση της δολοφονίας έξι ομοεθνών τους στην Αρτέμιδα, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός ατόμου ακόμα που πήρε μέρος στις εκτελέσεις, έκλεισε το βράδυ της Δευτέρας λίγο μετά τα μεσάνυχτα η πρώτη φάση της ανάκρισης.

Η ανακριτική διαδικασία που προηγήθηκε της απόφασης ήταν πολύωρη για τον 32χρονο και τον 28χρονο, οι οποίοι απολογήθηκαν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ο 32χρονος, που κατηγορείται πως είχε οδηγήσει εσκεμμένα τους έξι δολοφονημένους στο σημείο της ενέδρας το απόγευμα της 11/9, φέρεται να δέχεται ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου με τις γερμανικές πινακίδες, αλλά αρνείται ότι έχει σχέση με τους φόνους. Στην απολογία του φέρεται να επικαλέστηκε έγγραφα για να υποστηρίξει ότι γνώριζε τα θύματα και δεν θα τους έκανε κακό.

Ο 28χρονος αρνήθηκε την παρουσία του στο σημείο του εγκλήματος, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα έξι θύματα και ότι τη μέρα και την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν σε άλλο σημείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ