Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Τόρνος» για δεύτερη χρονιά

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την παράσταση «Ο τόρνος» του Γιάννη Κεντρωτά, που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Olvio» (Φαλαισία 7, Αθήνα).

Οπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Μιχάλης Κοιλάκος: «"Ο τόρνος" του Γιάννη Κεντρωτά είναι μια μαύρη κωμωδία, ένα οξύ κοινωνικό σχόλιο πάνω στην καθημερινή βία. Εργο βαθιά τραγικό, με σουρεαλιστικά στοιχεία και περισσότερο μαύρο από ό,τι κωμικό, "Ο τόρνος " αντλεί το υλικό του από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, το περιστρέφει μέσα από 8 σκηνές, διεισδύει, παθαίνει εμπλοκή και ανατινάσσεται μπροστά μας, ξεβολεύοντας τον θεατή που στέκεται αμήχανα στο να γελάσει, να στεναχωρηθεί ή να θυμώσει. Σαν ένα μικρό ατύχημα, σε ένα μικρό μηχανουργείο, που πέρασε στα ψιλά. Σαν ένα μικρό ανέκδοτο ή σαν αστείο. Η ζωή του Αλέξη. Η ζωή ενός αγοριού που μεγαλώνει μέσα στη θαλπωρή μιας παραδοσιακής οικογένειας στις παρυφές μιας ελληνικής πόλης και προσπαθεί να βρει τα πατήματά του για να σταθεί με περηφάνια και αισιοδοξία στις αναποδιές της ζωής.

Το έργο γράφτηκε μέσα στην προηγούμενη δεκαετία της ελληνικής και διεθνούς οικονομικής και πολιτικής κρίσης και παρουσιάζεται για δεύτερη φορά από επαγγελματικό θίασο αποφοίτων λυκείου».

Παίζουν οι: Ελισσαίος Βλάχος, Τάνια Παλαιολόγου, Σήφης Πολυζωίδης, Φοίβος Συμεωνίδης.

Σκηνικά: Αννα Σάπκα, Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη, Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας, Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ