Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕURO 2024 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Σε κομβική στροφή η Εθνική

Κλειδί για τον στόχο της πρόκρισης η σημερινή δοκιμασία με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο

Τη νίκη που θα την διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης θέλει σήμερα στο Δουβλίνο η Εθνική κόντρα στην Ιρλανδία

Eurokinissi

Τη νίκη που θα την διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης θέλει σήμερα στο Δουβλίνο η Εθνική κόντρα στην Ιρλανδία
Με στόχο να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024 στη Γερμανία, η Εθνική ανδρών μπαίνει από σήμερα στην τελική ευθεία των υποχρεώσεων για τον 2ο όμιλο των προκριματικών αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Ιρλανδία για την 7η αγωνιστική. Με τη δοκιμασία στο Δουβλίνο για το ελληνικό συγκρότημα να αποτελεί το πρώτο από τα τρία δύσκολα τεστ που θα ακολουθήσουν και ουσιαστικά θα κρίνουν τον στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση μέσω της διαδικασίας των προκριματικών. Υπενθυμίζεται ότι για την Εθνική ακολουθεί, άμεσα, την ερχόμενη Δευτέρα, το πλέον καθοριστικό ραντεβού με την Ολλανδία στην OPAP Arena, ενώ οι υποχρεώσεις θα κλείσουν στο παράθυρο του Νοέμβρη, με τη Γαλλία και πάλι εντός. Σημειώνεται ότι αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου ισοβαθμώντας με την Ολλανδία (με 9 β.), πίσω από την πρωτοπόρο Γαλλία, η οποία ουσιαστικά έχει κλειδώσει τη μία θέση πρόκρισης όντας και το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά.

Ετσι, ενόψει του σημερινού αγώνα, επιδίωξη της Εθνικής είναι η νίκη που θα την κρατήσει ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης προνομιούχας θέσης στον όμιλο, πίσω από την πρωτοπόρο Γαλλία. Μάλιστα, με δεδομένο το δύσκολο έργο των βασικών αντιπάλων της Εθνικής, Ολλανδών, που την ίδια ώρα θα φιλοξενήσουν τη Γαλλία, μια ενδεχόμενη επιτυχία στην Ιρλανδία ενδέχεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική ομάδα σε περίπτωση απωλειών των Οράνιε. Ενώ παράλληλα θα διατηρήσει την καλή ψυχολογία στο ελληνικό συγκρότημα ενόψει του επίσης κρίσιμου ραντεβού με τους Ολλανδούς.

Μιλώντας για το σημερινό παιχνίδι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ, δεν έκρυψε ότι το αυτί των υπευθύνων της Εθνικής θα βρίσκεται και στα δρώμενα του άλλου αγώνα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η νίκη είναι το ζητούμενο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας. Ο ίδιος χαρακτήρισε την αναμέτρηση κλειδί για τη συνέχεια, εξηγώντας ότι οι διεθνείς θα πρέπει να δείξουν τη μέγιστη συγκέντρωση. Ενώ χαρακτήρισε πολύ καλή και δυνατή ομάδα την Ιρλανδία, όπως φάνηκε και στον πρώτο αγώνα στην OPAP Arena.

Στα αγωνιστικά ζητήματα, με την ένταξη στην αποστολή του Δημήτρη Γούτα, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Παντελή Χατζηδιάκο, η Εθνική ταξίδεψε για την Ιρλανδία χωρίς άλλα απρόοπτα.

  • Το πρόγραμμα: Ιρλανδία - ΕΛΛΑΔΑ (21.45, Novasports Prime). Ολλανδία - Γαλλία (21.45, Νοvasports 2). Ρεπό έχει το Γιβραλτάρ.
  • Η βαθμολογία του ομίλου: Γαλλία 15, Ολλανδία 9, ΕΛΛΑΔΑ 9, Ιρλανδία 3, Γιβραλτάρ 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ