Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας, για να πάρει ο λαός μια μεγάλη ανάσα στην πάλη του

Στην τελική ευθεία της μεγάλης μάχης η «Λαϊκή Συσπείρωση» «οργώνει» όλη την πόλη. Οι αθλητικές υποδομές και η σχολική στέγη στο επίκεντρο των διεκδικήσεων

Από τις περιοδείες του Β. Σίμου στην πόλη
Από τις περιοδείες του Β. Σίμου στην πόλη
Με περιοδεία στην Αγία Τριάδα συνεχίστηκε χτες η πλατιά εξόρμηση στον λαό της Πετρούπολης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον υποψήφιο δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο, με τους κατοίκους να μεταφέρουν την οργή και την αγανάκτησή τους για τις εικόνες εγκατάλειψης από την απερχόμενη δημοτική αρχή, όπως για τα γήπεδα Γρηγορίου, που θα μπορούσαν να αποτελούν το κέντρο της αθλητικής δραστηριότητας του δήμου, διέξοδος για τη νεολαία της πόλης και που σήμερα ρημάζουν.

«Πήγαμε δύο φορές στο δημαρχείο και ζητήσαμε να γίνει κάτι. Ο δήμαρχος Στ. Βλάχος μάς υποσχέθηκε ότι θα ενεργήσει άμεσα. Και τις δύο φορές μας κορόιδεψε», κατήγγειλαν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι. Ο Β. Σίμος θύμισε την «ανεκμετάλλευτη μελέτη του 2019 που έχει την υπογραφή της τότε δημοτικής αρχής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", με την οποία ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να γίνει πραγματικό στολίδι για την πόλη». Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία δημοτικού αθλητικού σταδίου για να αθλείται δωρεάν ο λαός της Πετρούπολης, να έχουν τη δική τους στέγη οι αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία στην πόλη.

Χτες το βράδυ, ο Βαγγέλης Σίμος πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά της Αγίας Τριάδας, με τη συζήτηση να αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής του λαού, από το εισόδημα μέχρι την Υγεία και την Παιδεία, τους μεγάλους κινδύνους από τα έργα υποδομής - ρημαδιό, τις ελλείψεις σε αντιπλημμυρική - αντιπυρική θωράκιση.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Κάνουμε το άλμα. Για να βάλουμε μαζί με τον λαό εμπόδια σε αυτήν την απάνθρωπη, αντιλαϊκή πολιτική. Εκλέγουμε αγωνιστική δημοτική αρχή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Β. Σίμος. Με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να περνάει από χέρι σε χέρι, άνθρωπο τον άνθρωπο «για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση για τις ανάγκες των πολλών, των παιδιών μας, για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού».

Στοίβαγμα μιας γενιάς μαθητών και 180 νηπίων σε κοντέινερς

Ενα από τα θέματα που «καίνε» τον λαό της Πετρούπολης και ιεραρχεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι και το ζήτημα της σχολικής στέγης, η ανάγκη να φοιτούν όλα τα παιδιά σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση με το 2ο ΓΕΛ Πετρούπολης, που προκαλεί την απόγνωση των μαθητών, οι οποίοι μάλιστα χθες προχώρησαν σε ολιγόωρη κατάληψη, καθώς εδώ και πέντε χρόνια, περίπου 300 μαθητές στοιβάζονται σε κοντέινερ.

Σ΄ αυτήν την εκρηκτική κατάσταση έρχονται να προστεθούν οι κενές διδακτικές ώρες, καθώς δεν έχουν καθηγητές κατεύθυνσης όπως για Βιολογία, δεν έχουν πρόσβαση σε εργαστήριο κ.ά. Οπως καταγγέλλουν οι μαθητές κάθε χρόνο απευθύνονται στη δημοτική αρχή και κάθε χρόνο εισπράττουν την ίδια απάντηση από τον δήμαρχο που έλαβε το χρίσμα από την κυβέρνηση της ΝΔ Στ. Βλάχο: «Του χρόνου το σχολείο θα είναι έτοιμο».

Εξίσου απαράδεκτη είναι και η κατάσταση στην Προσχολική Αγωγή, όπου 180 νήπια στοιβάζονται σε 9 «τσίγκινα κλουβιά», ενώ ...πρόοδος για την απερχόμενη δημοτική αρχή είναι το πάγωμα της κατασκευής νέου παιδικού σταθμού στην Αγία Τριάδα και βρεφικού σταθμού στην Ανω Πετρούπολη, με τους γονείς κάθε χρόνο να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς.

Για το θέμα ο Βαγγέλης Σίμος δηλώνει στον «Ριζοσπάστη»: «Προκειμένου να υλοποιηθεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή στην πόλη όπως - όπως και χωρίς να διεκδικήσει κρατική χρηματοδότηση, ο Στ. Βλάχος επέλεξε να τοποθετήσει κοντέινερ για να στοιβαχτούν 180 νήπια. Χωρίς να έχει κινητοποιηθεί ούτως ώστε οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με την κατασκευή νηπιαγωγείων στην πόλη να ολοκληρωθούν. Αν και η "Λαϊκή Συσπείρωση" είχε εξασφαλίσει τα οικόπεδα για την ανέγερσή τους, παρ΄ όλα αυτά δεν προχώρησε κάτι. Μάλιστα, μόλις πρόσφατα εγκαινιάστηκε το 13ο Νηπιαγωγείο στην πόλη, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε επί των ημερών μας και ο κ. Βλάχος επαίρεται ότι είναι δικό του έργο...

Ιδια ακριβώς τακτική ακολούθησε και με το 2ο Λύκειο, όπου από το 2019 μια γενιά μαθητών έβγαλε το λύκειο σε κοντέινερ. Οι fast track διαδικασίες που υποσχόταν ο Στ. Βλάχος σε γονείς και μαθητές δεν έχουν έρθει εις πέρας, αφού μέχρι και σήμερα στεγάζονται σε τσίγκινα κουτιά. Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε νέα παράταση χρόνου στον εργολάβο.

Πρόοδος είναι η πάλη για την άμεση ολοκλήρωση της ανακατασκευής του 2ου Λυκείου και η κατασκευή των νηπιαγωγείων που στεγάζονται σε κοντέινερ. Να χτιστούν οι 2 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί που είχαμε χωροθετήσει και παραμένουν ανολοκλήρωτοι καθώς και η δημιουργία δύο νέων σύγχρονων ιδιόκτητων παιδικών σταθμών. Πρόοδος είναι η διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Προσχολικής Αγωγής και η κατάργηση των τροφείων, όπως γίνονταν επί διοίκησης της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

  • Σήμερα Παρασκευή, ο Βαγγέλης Σίμος θα επισκεφθεί στις 10 το πρωί τις λαϊκές αγορές της πόλης. Και, αύριο Σάββατο στις 10.30 π.μ. θα κάνει περιοδεία στην αγορά στη λεωφόρο Πετρουπόλεως. Στις 12.30 μ.μ. θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Ποικίλου (γήπεδα Γρηγορίου)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ