Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ay Carmela!» στην Πάτρα

Μετά τη θερμή ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η παράσταση «Ay Carmela!» συνεχίζει και φέτος το ταξίδι της και παρουσιάζεται στην Πάτρα, στο Θέατρο «Οροφως» (Οθωνος Αμαλίας 112), για δύο μόνο παραστάσεις, το Σάββατο 21 Οκτώβρη στις 21.00 και την Κυριακή 22 Οκτώβρη στις 20.00.

Η υπόθεση: Η Καρμέλα και ο Παουλίνο είναι δύο περιοδεύοντες ηθοποιοί που εν μέσω του Ισπανικού Εμφυλίου διασκεδάζουν τα δημοκρατικά στρατεύματα με τα επιθεωρησιακά τους σκετς. Εξαιτίας ενός λάθους, περνούν στην περιοχή που ελέγχουν οι εθνικιστές του Φράνκο και αιχμαλωτίζονται. Εκείνοι τους διατάζουν να παρουσιάσουν, σε αντάλλαγμα για την ελευθερία τους, μια παράσταση για τα στρατεύματά τους και να συμπεριλάβουν μια παρωδία κατά της Δημοκρατίας, με σκοπό να χλευάσουν τα αιχμάλωτα μέλη των Διεθνών Ταξιαρχιών που πρόκειται να εκτελεστούν την επομένη. Η Καρμέλα, αγανακτισμένη, επιχειρεί να ανατρέψει αυτήν την παρωδία, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του λιγόψυχου Παουλίνο. Τελικά ο Παουλίνο θα καταφέρει να συγκρατήσει την Καρμέλα, ή η Καρμέλα θα ολοκληρώσει το σχέδιό της, καταλήγοντας να εκτελεστεί;

Συντελεστές: Μετάφραση - σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού. Δραματουργία - κινησιογραφία: Κατερίνα Μπιλάλη. Σκηνικά - κοστούμια: Κατερίνα Τσακότα. Πρωτότυπη μουσική - τραγούδι: Αρτεμις Ματαφιά. Παίζουν ο Κ. Κυριακού και η Κ. Μπιλάλη.

Εισιτήρια: more.com, πληροφορίες στα τηλ. 2611810983 και 6939835990.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ