Δευτέρα 16 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EURO 2024 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Σε ... ραντεβού για πρόκριση η Εθνική

Με εφαλτήριο τη σπουδαία νίκη στην Ιρλανδία, φιλοξενεί απόψε την Ολλανδία σε ένα καθοριστικό ματς

Eurokinissi

Στον απόηχο της σπουδαίας νίκης της στο Δουβλίνο με 2-0 επί της Ιρλανδίας (Γιακουμάκης 24', Μασούρας 45'+3), η Εθνική έχει σήμερα στην «ΟPAP Arena» το πλέον καθοριστικό ραντεβού της στα προκριματικά του Euro 2024, φιλοξενώντας την Ολλανδία (21.45 - Alpha) για την 8η αγωνιστική του 2ου ομίλου, σε ένα ματς με χαρακτήρα «τελικού» για τη 2η προνομιούχο θέση πρόκρισης στην τελική φάση (η Γαλλία έχει σφραγίσει την πρωτιά), όπου με νίκη η Ελλάδα αγκαλιάζει το «εισιτήριο» για τα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι οι ελληνικές ελπίδες θα διατηρηθούν και σε περίπτωση ισοπαλίας, ακόμα και ήττας, θα γίνει όμως πιο δύσκολος ο στόχος της 2ης θέσης καθώς οι Ολλανδοί θα αποκτήσουν σαφές προβάδισμα, με δεδομένο ότι έχουν νικήσει την Ελλάδα 3-0 στο προηγούμενο μεταξύ τους ματς, αλλά και ότι έχουν αγώνα λιγότερο. Ολα θα κριθούν στο επόμενο «παράθυρο», όπου η Εθνική έχει ρεπό την 9η αγωνιστική και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της με τον αγώνα απέναντι στη Γαλλία εντός έδρας τη 10η αγωνιστική, ενώ η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει το Γιβραλτάρ εντός και την Ιρλανδία εκτός έδρας.

Με εφαλτήριο την εξαιρετική εμφάνιση και τη σπουδαία νίκη στο Δουβλίνο, στις τάξεις της Εθνικής επικρατεί αισιοδοξία για θετική έκβαση της αποψινής αποστολής, ενώ άπαντες στην ομάδα ποντάρουν πολλά και στην παρουσία του κόσμου, που αναμένεται να δώσει βροντερό «παρών» στο στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Συν τοις άλλοις στην Ελλάδα θέλουν να πάρουν και μια άτυπη ρεβάνς για τη βαριά ήττα από τους Ολλανδούς στο Αϊντχόφεν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ χαρακτήρισε τον αγώνα τη σημαντικότερη διαδικασία των προκριματικών, επισημαίνοντας ότι επιδίωξη είναι η νίκη και όχι η κάλυψη της διαφοράς των τριών γκολ από το ματς της Ολλανδίας. Εμφανίστηκε ευχαριστημένος από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών στην ομάδα, αλλά και από το πάθος που δείχνουν οι παίκτες της Εθνικής μπροστά στο αποψινό ματς, γνωρίζοντας τις απαιτήσεις του. Μιλώντας για την Ολλανδία, ο τεχνικός της Εθνικής ανέφερε ότι περιμένει και πάλι οι «Οράνιε» να δώσουν βάρος στο παιχνίδι δύναμης, όπου η Ελλάδα υστέρησε στον αγώνα του Αϊντχόφεν, και επεσήμανε ότι αυτό είναι ένα από τα σημεία στα οποία οι παίκτες του θα πρέπει να δώσουν βάρος απόψε.

  • Στο άλλο ματς το Γιβραλτάρ υποδέχεται την Ιρλανδία. Ρεπό έχει η Γαλλία.
  • Η βαθμολογία: Γαλλία (6 αγώνες) 18, ΕΛΛΑΔΑ (6 αγ.) 12, Ολλανδία (5 αγ.) 9, Ιρλανδία (6 αγ.) 3, Γιβραλτάρ (5 αγ.) 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ