Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νέα κινητοποίηση για διεκδίκηση λύσης στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών

Την Πέμπτη 19/10, από την Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και Ενώσεις Γονέων

Να δοθεί τώρα λύση από το υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών διεκδικούν η Ομοσπονδία Γονέων της Περιφέρειας και Ενώσεις Γονέων, καλώντας σε κινητοποίηση την Πέμπτη 19/10 στις 11 π.μ. μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Εχει περάσει ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και για περισσότερους από 800 μαθητές δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά από και προς το σχολείο, έτσι τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, με ευθύνη κράτους και Περιφέρειας.

Πρόκειται για σχολεία στη Θέρμη, στα Πεύκα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως το Κιλκίς, και αφορούν μαθητές σε Γενικά Λύκεια - Γυμνάσια και Δημοτικά, αλλά και μαθητές που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία και αναγκάζονται είτε να μένουν στα σπίτια τους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, είτε να μεταφέρονται με ευθύνη των γονιών τους, όταν αυτό είναι εφικτό.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας τονίζει: «Παρά τις υποσχέσεις ότι το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς θα έβρισκε ολοκληρωμένες τις διαδικασίες για τις μεταφορές, ούτε η Περιφέρεια ούτε το υπουργείο έχουν προχωρήσει τη διαδικασία, με αποτέλεσμα για άλλη μια χρονιά να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απουσία μεταφοράς για τα παιδιά μας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και κάποια τουριστικά πρακτορεία να αυξάνουν το κόστος των εκδρομών, επειδή χρειάζεται έλεγχος από την τροχαία, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να μην μπορούν να πληρώσουν τα αυξημένα κόμιστρα και είτε να ακυρώνονται σχολικές εκδρομές, είτε να μην μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά.

Την ίδια ώρα βλέπουμε τεράστια ποσά να δαπανώνται για τις σχολικές μεταφορές (27,7 εκατ. ευρώ για την Κ. Μακεδονία), και πάλι όμως το πρόβλημα να μη λύνεται. Με αυτά τα χρήματα, τόσα χρόνια θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλιστεί στόλος σχολικών λεωφορείων σε επίπεδο Περιφέρειας, οδηγοί και κατάλληλα εκπαιδευμένοι συνοδοί, ώστε να λυθεί διά παντός το ζήτημα των μεταφορών, και επιπλέον να έχουν εξασφαλιστεί λεωφορεία για σχολικές εκδρομές και άλλες δραστηριότητες.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Εδώ και τώρα το υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να εξασφαλίσουν την ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ