Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕUROLEAGUE
Τεστάρουν δυνάμεις και χαρακτήρα οι «αιώνιοι»

Σε Μιλάνο και Κωνσταντινούπολη δοκιμάζονται σήμερα Ολυμπιακός και ΠΑΟ για την 3η αγωνιστική

Με δύσκολες αποστολές σε Μιλάνο και Κωνσταντινούπολη ξεκινούν σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αντίστοιχα, την πρώτη βδομάδα των διπλών υποχρεώσεων στην Euroleague. Με τις δύο ελληνικές ομάδες τόσο στις σημερινές αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής όσο και σε αυτές που θα ακολουθήσουν το διήμερο 19 - 20 Οκτώβρη για την 4η αγωνιστική, να θέλουν να αντεπεξέλθουν στα πρώτα δύσκολα τεστ δυνάμεων και ψυχολογίας στη διοργάνωση.

Για αντίδραση στο Μιλάνο

Στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Αρμάνι (21.45, Novasports 4) θέλοντας να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα τη 2η αγωνιστική. Κόντρα στην ιταλική ομάδα, που φέτος εμφανίζεται ενισχυμένη έχοντας για μια ακόμη φορά υψηλές φιλοδοξίες, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να δείξουν ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική. Το βασικό μέλημα είναι η διατήρηση του ρυθμού και κυρίως της συγκέντρωσης καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, στοιχεία που έλειψαν κόντρα στους «Μπλαουγκράνα». Τα καλά νέα για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα, προήλθαν από το γεγονός ότι οι Γουίλιαμς - Γκος, όσο και ο Λουκ Σίκμα ξεπέρασαν τους τραυματισμούς και εντάχθηκαν στην αποστολή μειώνοντας τους... πονοκεφάλους του. Συνέπεια στα αγωνιστικά πλάνα και σταθερότητα στον ρυθμό είναι τα στοιχεία που θέλει να έχουν οι παίκτες του σήμερα ο τεχνικός του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε μιλώντας για το παιχνίδι.

Να αντεπεξέλθει στο τεστ

Στον απόηχο της νίκης επί της Μπάγερν Μονάχου αλλά και με αρκετά αγωνιστικά ζητήματα να χρήζουν βελτίωσης ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί με τη Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη (20.15, Νοvasports 5), σε ένα σημαντικό τεστ για την αγωνιστική εικόνα και την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Οι «πράσινοι» θα εμφανιστούν ενισχυμένοι με τον Κώστα Σλούκα που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ωστόσο και πάλι οι απουσίες δεν λείπουν αφού εκτός τέθηκε ο Παπαπέτρου λόγω ενοχλήσεων στο πόδι. Παρά τις δύο συνεχόμενες νίκες με Μπάγερν, όπου έκανε τα εύκολα δύσκολα, και Περιστέρι, όταν έφθασε σε δύσκολη επικράτηση στο τέλος, η εικόνα του Παναθηναϊκού διατήρησε τον προβληματισμό για τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Με τον κόουτς του «τριφυλλιού», Εργκίν Αταμάν, να περιμένει σήμερα να δει κάποια εξ αυτών να βελτιώνονται. Ο ίδιος, αν και έκανε λόγο για έναν πολύ δύσκολο αγώνα, στον οποίο οι παίκτες του θα πρέπει να δείξουν χαρακτήρα και τα καλύτερα στοιχεία του παιχνιδιού τους, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εικόνα της ομάδας του.

  • Αλλα σημερινά παιχνίδια: Παρτιζάν Βελιγραδίου - Μπαρτσελόνα (21.30, Novasports 2), Εφές - Βιλερμπάν (20.30, Novasports 3), Μπασκόνια - Μπάγερν Μονάχου (21.30, Novasports Start).
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπαρτσελόνα 4, Ρεάλ Μαδρίτης 4, Ζαλγκίρις Κάουνας 4, Βαλένθια 4, Μακάμπι Τελ Αβίβ 2 (1 αγ.), Βίρτους 3, Ερυθρός Αστέρας 3, Παρτιζάν Βελιγραδίου 3, Παναθηναϊκός 3, Μπάγερν Μονάχου 3, Μπασκόνια 3, Φενερμπαχτσέ 3, Ολυμπιακός 3, Αρμάνι 1 (1 αγ.), Αλμπα Βερολίνου 2, Μονακό 2, Εφές 2, Βιλερμπάν 2.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ