Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ανάγκη για άμεση τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Αμεσα να τοποθετηθεί σχολικός νοσηλευτής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου διεκδικεί το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση επισημαίνεται:

«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η μη τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου Ταύρου, της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα στο προαναφερθέν σχολείο υπάρχει μαθητής που με βάση την Ιατρική Βεβαίωση από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών "Π. & Α. Κυριακού" χρήζει παρουσίας σχολικού νοσηλευτή, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι θα μπορεί να παρακολουθεί το σχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπως όλοι οι συμμαθητές του, απρόσκοπτα, χωρίς να διατρέχει κανέναν κίνδυνο η υγεία του, ακόμα και η ίδια του η ζωή.

Παρ' όλα αυτά στην α' φάση των προσλήψεων σχολικός νοσηλευτής δεν τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο σχολείο, στη β' φάση υπήρχε παραίτηση της τοποθέτησης».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ που υπογράφουν την Ερώτηση, Σεμίνα Διγενή, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Αφροδίτη Κτενά, Διαμάντω Μανωλάκου και Χρήστος Τσοκάνης, ρωτούν τους υπουργούς:

- Με βάση ποια επιστημονική αρχή παραβλέπεται η ιατρική διάγνωση για τον συγκεκριμένο μαθητή και όλοι οι κίνδυνοι που απορρέουν για τη ζωή του και την πορεία της υγείας του.

- Τι μέτρα θα πάρουν προκειμένου να τοποθετηθεί άμεσα σχολικός νοσηλευτής στο 2ο Δημοτικό Ταύρου για να μην υπάρξει κίνδυνος ούτε για την υγεία του μαθητή, ούτε για την απουσία του από το σχολικό περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ