Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Ο αγώνας κλιμακώνεται για την ενίσχυση των νοσοκομείων, κόντρα στην υποβάθμιση και τα λουκέτα

Σήμερα το μεγάλο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο. Στάση εργασίας με συγκέντρωση και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Ηράκλειο την περασμένη Τετάρτη

Eurokinissi

Από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Ηράκλειο την περασμένη Τετάρτη
Στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου Κρήτης οδηγούν όλοι οι δρόμοι σήμερα για τους κατοίκους της πόλης, εκεί που στις 7 μ.μ. δίνεται το αγωνιστικό ραντεβού για το νέο μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και για την ενίσχυση όλων των δομών Υγείας του νησιού από τη συνειδητή υποβάθμιση με ευθύνη της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης διαδήλωση στην πόλη, με το σημερινό συλλαλητήριο, που οργανώνεται από σωματεία υγειονομικών, εργατικά συνδικάτα και μαζικούς φορείς, να αποτελεί σταθμό αποφασιστικής κλιμάκωσης.

«100 χρόνια πίσω» και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου με τις «εφημερίες τομέα»

Στο μεταξύ, στο μη παρέκει φτάνει η κατάσταση και για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αφού χτες οι γιατροί πήραν έγγραφο της Ιατρικής Υπηρεσίας που εισηγείται «εφημερία τομέα» στο ΤΕΠ κατά τις μέρες που δεν θα έχει ειδικευόμενο γιατρό ή έμπειρο αγροτικό ιατρό! Αυτό σημαίνει ότι καλούνται γιατροί διαφόρων άσχετων ειδικοτήτων να εκτελέσουν τέτοια καθήκοντα στο ΤΕΠ με τεράστιους κινδύνους για τους ασθενείς.

«Δεν θα επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και τη μετατροπή του σε διαμετακομιστικό - Κέντρο Υγείας», τονίζει η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, προχωρώντας μετά από έκτακτη Γενική Συνέλευση σε στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα στις 10 π.μ., στις πύλες του Νοσοκομείου.

«Ως εδώ! Αποφασίσαμε ότι: Δεν συναινούμε στην εφημερία τομέα, η οποία μάλιστα αν εφαρμοστεί θα προκαλέσει μεγάλο κύμα φυγής γιατρών με απειλή για τη βιωσιμότητα και λειτουργία κρίσιμων τμημάτων, όπως η Μονάδα Αιμοκάθαρσης», σημειώνουν οι γιατροί, τονίζοντας τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η παραπάνω απόφαση για τη σωστή διεκπεραίωση των επειγόντων περιστατικών. Προειδοποιούν ότι «νομοτελειακά θα επιδεινώσει το ήδη εντατικοποιημένο πρόγραμμα εφημέρευσης, με συνέπεια την επιπλέον εξάντληση του λιγοστού εναπομείναντος ιατρικού προσωπικού. Τέλος, θα υπονομεύσει τις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες που λαμβάνουν οι ασθενείς από τις επιμέρους ειδικότητες και τελικά θα επιδεινώσει τη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου».

Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι «το λιγοστό προσωπικό που έχει απομείνει είναι εξουθενωμένο! Οι παραιτήσεις συναδέλφων και ειδικά των νέων γιατρών, λόγω των άθλιων συνθηκών εργασίας, έχουν ως συνέπεια να ζούμε οριακές και επικίνδυνες καταστάσεις καθημερινά στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των ασθενών. Χρειάζονται άμεσα κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ειδικά κίνητρα, τόσο στο ΤΕΠ, όσο και σε όλα τα τμήματα πρώτης γραμμής του νοσοκομείου τα οποία είναι υποστελεχωμένα».

«Να παρθεί πίσω τώρα το έγγραφο της Ιατρικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου για εφημερίες τομέα», απαιτεί με δήλωσή του ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η παραπάνω απόφαση «γυρνάει την Ιατρική 100 χρόνια πίσω αφού κινείται στη λογική "άσπρη μπλούζα να 'ναι και ό,τι να 'ναι"».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο το λαό», σημειώνει ο Δ. Βρύσαλης, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο αποψινό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ