Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
«Εγγύηση» 200 ευρώ απαιτεί η Πρυτανεία για κάθε δικαιούχο δωματίου της Εστίας!

Κινητοποίηση από τον Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών που απαιτεί άμεσα να παρθεί πίσω το χαράτσι και να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες

Σε κινητοποίηση στη γραμματεία της Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησε χτες το πρωί ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση της Πρυτανείας για καταβολή «εγγύησης» 200 ευρώ από κάθε δικαιούχο δωματίου.

Πρόκειται για απόφαση που έχει λάβει η Πρυτανεία, με τη δικαιολογία ότι προχώρησε σε ανακαινίσεις δωματίων, καλώντας τους δικαιούχους και τις οικογένειές τους να προκαταβάλουν το παραπάνω ποσό (με προοπτική επιστροφής του στο τέλος των σπουδών καθενός που διαμένει στην Εστία), διαφορετικά δεν τους παραδίδει χώρο!

Το μέτρο προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση των φοιτητών, που καλούν να παρθεί άμεσα πίσω, να δοθούν όλα τα δωμάτια στους δικαιούχους, καθώς η ακαδημαϊκή χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν έναν μήνα. Λόγω της κατάστασης, άλλωστε, αρκετοί φοιτητές αναγκάζονται να φιλοξενούνται σε συμφοιτητές τους ή αλλού, άλλοι μπορεί καν να μην ξεκινήσουν τις σπουδές τους εφόσον δεν μπορούν να πληρώσουν για νοίκια ούτε το ποσό που ζητά η Πρυτανεία.

Χτες το πρωί, γονείς με πρωτοετείς φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση, ενώ άλλοι ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και συνάντησαν την άρνηση να τους παραδοθεί δωμάτιο αν δεν καταβάλουν τα 200 ευρώ, γεγονός που προκάλεσε δικαιολογημένη αγανάκτηση.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών απαιτεί άμεσα να παρθεί πίσω το μέτρο, να παραδοθούν όλα τα δωμάτια χωρίς όρους, να μη χάσει κανείς φοιτητής τη χρονιά του λόγω του προβλήματος που και η Πρυτανεία προκάλεσε, αφού συνολικά με ευθύνη των έως και σήμερα κυβερνήσεων η κατάσταση με την έλλειψη φοιτητικής στέγης είναι τραγική και στην Πάτρα.

Παράλληλα, αποφάσισε να πραγματοποιεί ως την Παρασκευή παραστάσεις στα γραφεία της Εστίας για να παρθεί πίσω το μέτρο, να γίνει σήμερα, Τρίτη (11 π.μ.) παράσταση διαμαρτυρίας στα ΚΤΕΛ για δωρεάν μεταφορές των φοιτητών από και προς το Πανεπιστήμιο, αλλά και πλατιά ενημέρωση στο εστιατόριο της Εστίας. Τέλος, αποφασίστηκε να συμμετάσχει στο μαθητικό και φοιτητικό συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ