Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συντονίζουν τον αγώνα για μέτρα στήριξης

Σήμερα στις 7.30 μ.μ. η σύσκεψη στον Συνεταιρισμό Πλατύκαμπου

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, μετά την πετυχημένη κινητοποίηση στις 5 Οκτώβρη στον κόμβο Πλατύκαμπου, έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από περιοδείες και συσκέψεις σε χωριά προκειμένου να υπάρχει συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνει σήμερα σύσκεψη στον Συνεταιρισμό Πλατύκαμπου στις 7.30 μ.μ.

Στο κάλεσμά της σημειώνει: «Δύο σχεδόν μήνες μετά τις πλημμύρες υπάρχει στασιμότητα και μεγάλη καθυστέρηση να δοθούν οικονομική ενίσχυση και λύσεις από την κυβέρνηση για τη στήριξη των πλημμυροπαθών χωριών, αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων. Δεν υπάρχει ενημέρωση και χρονοδιάγραμμα για τα απαραίτητα έργα, ώστε να υπάρχει απορροή των λιμναζόντων νερών στην περιοχή της λίμνης Κάρλας και να αποστραγγιστούν τα χωράφια που είναι πλημμυρισμένα. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα υπήρχε χρονοδιάγραμμα από τους Ολλανδούς εμπειρογνώμονες σε 4 βδομάδες, το χρονικό διάστημα παρήλθε χωρίς καμιά εξέλιξη.

Μετά την ανακοίνωση των ποσών προκαταβολών που έγινε στις 11 Οκτώβρη από τον κ. Αυγενάκη στη Λάρισα, θέσαμε ερωτήματα και ζητήσαμε διευκρινίσεις για μια σειρά από ζητήματα. Επίσης ζητήσαμε να υπάρχει ανακοίνωση του ποσού με το οποίο θα αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% της ζημιάς σε παραγωγή και εξοπλισμό. Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από το υπουργείο έως τώρα και αυτό εντείνει τις ανησυχίες μας, αφού είναι ξεκάθαρο ότι ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει στο 100% τη ζημιά, αλλά πολύ λιγότερο.

Η πλειοψηφία των αγροτών δεν έχει λάβει τα 2.000 ευρώ μέσω του ταμείου αρωγής, ελάχιστοι τα έχουν εισπράξει, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι το σύστημα δεν δέχεται καν αιτήσεις από αγρότες που έχουν ως αποκλειστικό εισόδημα γεωργικές δραστηριότητες. Υπάρχουν επίσης πληγέντες σε χωριά που δεν έχουν λάβει τα 6.600 ευρώ δύο μήνες μετά.

Συντονίζοντας τον αγώνα μας με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας, τις Επιτροπές Αγώνα, τους Αγροτικούς Συλλόγους, με την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας, θα επιβάλουμε λύσεις προς όφελός μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ