Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη συντονισμού χτες στον Πλατύκαμπο Λάρισας

Από τη σύσκεψη στον Πλατύκαμπο
Από τη σύσκεψη στον Πλατύκαμπο
Την απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πήραν οι αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη που οργάνωσε χτες η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Στη σύσκεψη κυρίαρχη ήταν η αγωνία όσων συμμετείχαν, αφού σχεδόν δυο μήνες μετά τις πλημμύρες υπάρχει στασιμότητα και μεγάλη καθυστέρηση να δοθούν οικονομική ενίσχυση και λύσεις από την κυβέρνηση για τη στήριξη των πλημμυροπαθών χωριών, αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων. Δεν υπάρχει ενημέρωση και χρονοδιάγραμμα για τα απαραίτητα έργα, ώστε να υπάρχει απορροή των λιμναζόντων νερών στην περιοχή της λίμνης Κάρλας και να αποστραγγιστούν τα χωράφια που είναι πλημμυρισμένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την κυβερνητική ανακοίνωση των ποσών προκαταβολών για τις αποζημιώσεις που έγινε στις 11 Οκτώβρη, η πλειοψηφία των αγροτών δεν έχει λάβει τα 2.000 ευρώ μέσω του ταμείου αρωγής, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι το σύστημα δεν δέχεται καν αιτήσεις από αγρότες που έχουν ως αποκλειστικό εισόδημα γεωργικές δραστηριότητες. Υπάρχουν επίσης πληγέντες σε χωριά που δεν έχουν λάβει τα 6.600 ευρώ για την πρώτη βοήθεια, δύο μήνες μετά.

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για το πλαίσιο αιτημάτων που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες, ενώ αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ στη Λάρισα, που η ακριβής ημερομηνία της θα ανακοινωθεί σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες αγροτών της Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ